AcasăPoliticaNoul ambasador american, apel catre politicienii autohtoni: Nu va mai amestecati in...

Noul ambasador american, apel catre politicienii autohtoni: Nu va mai amestecati in managementul companiilor de stat!

La scurta vreme dupa ce a preluat, oficial, prerogativele de inalt reprezentant diplomatic al SUA la Bucuresti, Hans Klemm s-a adresat, marti, reprezentantilor clasei politice autohtone, carora le-a cerut, cu sibiect si predicat, sa evite sa se mai amestece in chestiuni de tin de activitatea si administrarea companiilor de stat, in cautarea unor eventuale beneficii de natura politica.

In contexul in care anul care bate la usa va fi unul electoral, adresandu-se reprezentantilor clasei politice din Romania, stat in care a fost numit, recent, ambasador al Americii, Hans Klemm e de parere ca ar fi cazul ca politicienii sa se focuseze pe binele statului, pe termen lung, si nu doar sa aiba preocupari politice pe termen scurt.

Mai mult, facand referire la chestiuni ce tin si de sfera economica, ambasadorul american la Bucuresti a adresat un indemn reprezentantilor clasei politice autohtone. „Romania trebuie sa intrerupa ciclul influentei politice asupra factorilor de decizie din economie. (…) Fac apel la liderii politici sa dea un exemplu pentru viitor (…) Nu va mai amestecati in managementul companiilor de stat pentru castiguri politice si dati-le acestora sansa sa actioneze conform bunelor practici in afaceri”, a precizat Klemm, marti, in cadrul discursului pe care l-a sustinut la un eveniment desfasurat in Capitala.

Declaratiile ambasadorului american au fost facute la doar o zi dupa ce Klemm a fost primit, de catre seful statului, la Cotroceni, prilej cu care cei doi oficiali au avut o intrevedere privata. Despre discutiile cu inaltul diplomat american, Klaus Iohannis a mentionat, printre altele, pe contul sau de Facebook, urmatoarele aspecte: „Am reiterat importanta consolidarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic si am convenit, impreuna cu oficialul american, asupra importantei actiunilor care vor pune in practica cele discutate cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, cu ocazia vizitei mele la Washington”.

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger