AcasăPoliticaO decizie in cazul Sova s-ar putea lua saptamana viitoare, in plenul...

O decizie in cazul Sova s-ar putea lua saptamana viitoare, in plenul Senatului

Cazul parlamentarului social-democrat continua sa suscite atentia deopotriva a senatorilor, cat si a opiniei publice. Insa cel mai probabil o decizie privind reluarea votului in cazul sau, in cazul solicitarii DNA, privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova, va fi luata martea viitoare, in cadrul sedintei de plen a Camerei Superioare a Parlamentului.

De altfel, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost cel care a confirmat faptul ca membrii Comisiei Juridice nu au ajuns la un consens in privinta urmatorilor pasi care ar trebui urmati in acest caz, respectiv in privinta chestiunii reluarii votului dat pe 25 martie, in plenul acestei Camere, si in urma caruia Sova a ramas cu imunitate parlamentara.  „Comisia Juridica (…) nu au avut cvorum pentru o decizie, ca urmare Biroul Permanent (…)  a hotarat sa solicite CJ sa intocmeasca (…) un proiect de hotarare care sa fie supus votului plenului Senatului”, a declarat liderul PLR.

Senatul este suveran in cazul unei astfel de decizii, a mai punctat presedintele Senatului, adaugand ca, in cazul in care senatorii juristi nu vor ajunge la o concluzie, pe motiv de cvorum, pana la momentul desfasurarii plenului, respectiv pana martea viitoare, in cadrul sedintei din 2 iunie se va da atat un vot in privinta cererii de retinere si arestare preventiva, dar se va formula si o hotarare.

„O sa discutam in plenul Senatului si o sa vedem care e decizia pe care o va lua majoritatea”, a conchis Tariceanu.

Anterior, presedintele Biroului Permanent al Senatului, Cristian Dumitrescu, confirma, practic, faptul ca membrii Comisiei Juridice nu au reusit sa se puna in acord asupra unei pozitii comune in aceasta chestiune. Senatorul PSD a anuntat ca plenul Senatului va fi cel care decide- in sedinta de marti- pasii de urmat in aceasta privinta. „Cu 9 voturi „pentru” si 4 „impotriva” (…) ca pana marti, la reluarea activitatii Senatului, Comisia Juridica sa se intruneasca (…) si sa elaboreze o hotarare cu privire la ceea ce trebuie facut si (…) sa fie suspusa votului. (…) Nu dorim sa tergiversam nicio decizie”, a precizat Dumitrescu.

74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger