AcasăPoliticaOprea, catre "bobocii" Academiei de Politie: Depunerea juramantului, unul dintre cele mai...

Oprea, catre „bobocii” Academiei de Politie: Depunerea juramantului, unul dintre cele mai importante momente din cariera!

Ministrul de Interne le-a fost alaturi celor 517 „boboci” ai Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, joi, la ceremonia de depunere a juramantului militar. Trei dintre studentii anului I sunt urmasi ai angajatilor MAI care au pierit in misiune.

Cei trei membri ai familiilor eroilor MAI nu au mai trecut examenul de admitere la Academie, beneficiind de o facilitate oferita urmasilor angajatilor din Ministerul Administratei care si-au pierdut viata in timpul unor misiuni, respectiv prin Ordinul nr. 35 din 13 martie 2014 privind masurile de sprijin acordate familiilor politistilor decedati.

Vicepremierul le-a adresat „bobocilor” Academiei un mesaj, intr-o zi importanta pentru ei, cea in care au depus juramantul de credinta. „Pentru toti cei care au ales o profesie intr-o institutie a sistemului de securitate nationala, depunerea juramantului reprezinta unul dintre cele mai importante si pline de semnificatii momente din cariera (…) Pentru studentii anului I ai Academiei de Politie, depunerea Juramantului Militar este momentul sacru al legamantului fata de tara, fata de lege si fata de romani. Pentru cei mai multi este momentul asumarii primelor responsabilitati in viata”, a subliniat ministrul de Interne.

Totodata, Oprea le-a multumit parintilor tinerilor studenti ai Academiei de Politie, dar si profesorilor care ii vor indruma pe „boboci” in pregatirea lor. „Va incurajez pe toti sa profitati din plin de aceasta perioada a vietii voastre. Folositi-o pentru a va desavarsi ca oameni cinstiti, curajosi si demni. Luati tot ce este mai bun de la profesorii Academiei, invatati si pregatiti-va constiincios. Fiti optimisti si nu va lasati invinsi de greutati pentru ca, desi viata pe care o veti urma dupa anii de scoala este una plina de incercari, va poate aduce imense satisfactii”, le-a mai transmis ministrul de Interne tinerilor aflati in anul I de studiu la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.

author avatar
Cristina Stefan
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger