AcasăPoliticaOprea, despre Legea pensiilor militare: O masura reparatorie si necesara

Oprea, despre Legea pensiilor militare: O masura reparatorie si necesara

In contextul adoptarii, de catre guvern, in sedinta din aceasta spatamana, a proiectului legii pensiilor destinate militarilor, ministrul de Interne si totodata vicepremierul pentru securitate nationala a tinut sa faca o serie de precizari.

Una dintre ele, si probabil cea mai importanata, aceea ca nu se pune problema ca aceste pensii sa fie considerate „speciale”, ci masuri reparatorii care ii vizeaza pe reprezentantii cadrelor militare si ale politistilor, jandarmilor, pompierilor deopotriva, la fel cum se intampla si cu functionarii cu statut special din cadrul structurilor militare, care lucreaza in folosul statului „24 de ore din 24, 7 zile din 7”.

„Legea pensiilor militare pe care am adoptat-o in Guvern este o masura reparatorie si necesara pentru cei care isi dedica viata si cariera domeniului securitatii nationale. (…) In cazul acestor oameni, nu este vorba de pensii speciale sau de privilegii, ci de recunoasterea pe care societatea o datoreaza celor care imbraca haina militara si isi slujesc tara sub juramant”, considera vicepremierul Gabriel Oprea.

Mai mult, cum un astfel de model se aplica in fiecare stat ce apartine NATO, ar trebui sa se regaseasca si in Romnia, considera seful MAI, amintind, o data in plus, faptul ca o cariera militara implica, spre deosebire de alte profesii, si o serie de constrangeri si privatiuni, mai clar fie spus ca militarii au o meserie mai dificila, comparativ cu altele. „Pentru cei care muncesc zeci de ani in acest sistem, suntem obligati sa asiguram o pensie demna”, a concluzionat ministrul de Interne, intr-o declaratie de presa sustinuta vineri.

2.211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger