AcasăPoliticaOprea, firul scurt dintre Palate

Oprea, firul scurt dintre Palate

Presedintele Klaus Iohannis l-a chemat, ieri, la Cotroceni, pe vicepremierul Gabriel Oprea. Asta desi premierul Victor Ponta era si el in peisaj.

Discutia dintre cei doi oficiali a avut loc cu o zi inainte de intalnirea liderilor politici in vederea convenirii formei noului Cod fiscal. Conform informatiilor aflate pe surse, Klaus Iohannis si Gabriel Oprea si-au armonizat punctele de vedere pe tema Codului fiscal, iar in context au discutat si despre prioritatile legislative ale sesiunii parlamentare care incepe saptamana viitoare.

In plus, presedintele si vicepremierul au avut in vedere situatia speciala provocata de criza imigrantilor – criza care s-a agravat determinand Romania sa intre si ea in alerta.

Ca dovada in acest sens, Comitetul pentru Stari Speciale de Urgenta (care include peste 20 de structuri ale statului) se va intruni astazi, convocat fiind de vicepremierul Gabriel Oprea.

Dincolo de urgentele momentului, este clar ca presedintele Iohannis prefera colaborarea cu Gabriel Oprea, in dauna unei relatii (fie ea si institutionla) cu premierul Victor Ponta.

Situatie confirmata de altfel chiar de Oprea la sfarsitul lunii iulie. ”Poate sunt chiar o punte intre Palate (Victoria si Cotroceni – n.r.), pentru ca este nevoie de asa ceva”, confirma atunci Gabriel Oprea, in calitate de premier interimar, sincopele existente in relatia Klaus Iohannis – Victor Ponta.

Sincope care explica sarirea lui Victor Ponta din schema intalnirii de ieri si dau apa la moara celor care spun ca Gabriel Oprea i-a castigat increderea lui Klaus Iohannis devenind astfel ”cureau de transmisie” intre presedinte si premier.

author avatar
Simona Badulescu
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger