AcasăPolitica"Pachet de norme". Deciziile luate in CSAT in privinta situatiei din Sanatate...

„Pachet de norme”. Deciziile luate in CSAT in privinta situatiei din Sanatate si a dezinfectantilor

Norme, o retea de laboratoare acreditate ce pot analiza inclusiv dezinfectantii, dar si prezentari trimestriale din directia Guvernului, in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, cu privire la sistemul de sanatate publica. Acestea ar fi, in linii mari, aspectele trasate, in chestiunea problemelor din sistemul sanitar, la finele recent incheiatei reuniuni a acestui for.

Fara sa se anunte vreo vorba despre informarile pe care s-a anuntat ca au fost trimise, din directia SRI, pe aceasta tema, si despre care opinia publica ar fi vrut sa afle detalii, la finele sedintei CSAT-ului desfasurate in cursul acestei zile, la Cotroceni, presedintele a anuntat cateva concluzii ale discutiilor avute cu reprezentantii institutiilor reprezentate in Consiliul amintit. „Am discutat si convenit un plan de actiune, concretizat printr-o hotarare a Consiliului, care stabileste, in cateva puncte, masuri referitoare la: norme, proceduri, control, laboratoare”, a precizat Iohannis, adaugand ca un astfel de „pachet de norme” ar urma sa fie gata pana la finele lunii iulie, de elaborarea lor urmand sa se ocupe Executivul, la nivelul caruia se vrea a fi constituit un „grup de experti”.

Si tot Guvernul va urmari si in ce masura sunt respectate normele, odata stabilite, atat in privinta prezentei pe piata a biocidelor, cat si a elementelor ce tin de igiena din spitale. „Trimestrial, (…) Guvernul Romaniei va prezenta CSAT informari cu privire la sistemul de sanatate publica si starea de sanatate a cetatenilor”, a mai adaugat Iohannis.

Nu in ultimul rand, opinia publica a aflat ca se intentioneaza dezvoltarea, la nivel national, a unei detele de laboratoare acreditate, care sa poata avea capacitatea sa analizeze inclusiv solutiile dezinfectante, din cate a anuntat seful statului. In acest sens, se are in vedere stabilirea, tot la nivelul Guvernului, a unui program de investitii pe termen lung, care sa urmareasca atat crearea unor astfel de laboratoare, cat si „reorganizarea si dotarea corespunzatoare a autoritatilor de control in domeniul sanatatii publice, la nivel central, cat si teritorial”.

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger