AcasăPoliticaParchetul General, anunt oficial in privinta dosarului in care Basescu e urmarit...

Parchetul General, anunt oficial in privinta dosarului in care Basescu e urmarit penal

In conditiile in care in cursul diminetii a fost prezent la Parchet, unde, conform propriilor afirmatii, a dat o declaratie, in urma cu scurt timp s-a aflat, chiar din directia Ministerului Public, faptul ca fostul sef al statului este urmarit penal, pentru spalare de bani.

„Am dat declaratie”, a fost tot ceea ce a precizat fostul lider de la Cotroceni la plecarea de la Parchetul General, in jurul orei 11, dupa aproximativ o ora de la sosirea la PICCJ, unde a fost citat.

In urma cu putine minute, din directia Parchetului General a fost dat publicitatii un comunicat, din care rezulta, negru pe alb, faptul ca procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale in cazul lui Traian Basescu, fostul presedinte fiind suspectat de spalare de bani, presupusa fapta datand din perioada in care actualul lider al PMP era primar al Capitalei.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul Ministerul Public:

„Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul BASESCU TRAIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare de bani prev. de art. 29 alin. 1 lit. c din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal anterior si art. 5 din noul Cod penal.

In ordonanta intocmita, procurorii au retinut ca fapta a fost savarsita in perioada octombrie 2000 – mai 2005, prin incheierea succesiva a mai multor contracte de vanzare -cumparare a unor imobile.

Cercetarile continua in cauza, iar pe masura derularii lor vom informa opinia publica.

Facem precizarea ca efectuarea in continuare a urmaririi penale este o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

780 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger