AcasăPoliticaParlamentarii joaca dupa cum le canta Iohannis

Parlamentarii joaca dupa cum le canta Iohannis

Presedintele a ordonat si partidele parlamentare s-au executat. Politicienii prezenti ieri  la consultari au semnat o initiativa legislativa de modificare si completare a legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Klaus Iohannis face legea in Parlament

Dupa aproximativ 40 de minute petrecute la Cotroceni, liderii politici au anuntat ca-si insusesc ideile Administratiei Prezidentiala. „Sustinem cu toata convingerea proiectele de lege care asigura un nivel ridicat al sigurantei nationale si care, in egala masura, respecta drepturile fundamentale ale romanilor”, a declarat presedintele UNPR, Gabriel Oprea. „Guvernul va da aviz pozitiv, in asa fel incat sa avem o lege care sa raspunda si asteptarilor Curtii Constitutionale, dar si necesitatii institutiilor care au atributii in domeniu”, a promis premierul Victor Ponta.

Le scartaie consensul

Deputatii si senatorii nu ies din cuvantul presedintelui

Etuziasmul general a fost spulberat de liderul grupului minoritatilor nationale, deputatul Varujan Pambuccian, acesta recunoscuand ca mai sunt probleme care au ramas nelamurite. „Vorbim de un consens cu rezerve. Este vorba de proiectul de lege care se refera la retentia datelor de trafic, care a fost declarat neconstitutional in integralitatea lui de catre CC si care acum a fost refacut. (…) Un pas pe care eu il vad inapoi este termenul de retentie. In 2008 cand legea a trecut prin comisia de IT, eu am pus un termen de 6 luni, Germania are 4 luni, aici apar trei ani. De ce? Nu stiu, pentru ca directiva europeana vorbeste de o perioada intre 6 luni si 2 ani”, a mai precizat Pambuccian.

Alesii locali, salvati din ghearele ANI

Tot la semnalul lui Klaus Iohannis, parlamentarii au dat unda verde actului normativ care ii scapa pe alesii locali de marcajul strans al inspectorilor de integritate. Fara sa umble la regimul incompatibilitatilor, alesii au strecurat in Lega privind serviciile comunitare de utilitati publice un articol care le permite primarilor si sefilor de CJ-uri sa faca parte din consiliile de administratie al companiilor de utilitati publice, lucru interzis de Legea 161/2003, cea privind asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
799 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger