AcasăPoliticaPlutonul doi de prezidentiabili, aliniat la start

Plutonul doi de prezidentiabili, aliniat la start

Dupa inscrierea celor doua ”staruri” ale prezidentialelor din aceasta toamna, Victor Ponta si Klaus Iohannis, ceilalti candidati au batut si ei, ieri, la usa BEC.

Calin Popescu Tariceanu, Elena Udrea, Kelemen Hunor si Dan Diaconescu au luat, oficial, cararea Cotrocenilor

Ex-liberalul Calin Popescu Tariceanu a intrat, oficial, in lupta pentru Cotroceni emotionat de premiera si cu gandul la favoritul cursei. ”Este un moment emotionant, sunt prima data intr-o asemenea postura (…) In momentul de fata, sondajele par sa il indice in postura de favorit pentru turul intai pe Victor Ponta si el beneficiaza de o serie de atuuri. Pe langa cele ale structurilor, faptul de a fi prim-ministru in functie iti ofera un avantaj clar, deci eu cred ca acesta va fi cel mai puternic contracandidat”. Increzator in sansa sa, Tariceanu spune ca poate ajunge in turul II, propulsat de cele 20 de procente la care spera.

Elena Udrea

Udrea: Sunt presedintele pregatit pentru Romania de acum

Elena Udrea si-a depus si ea candidatura, afirmand momentul a fost unul provocat de destin: ”N-am stiut daca voi candida in 2014 sau in 2019, de aceea spun ca este destin, mai mult decat alegerea mea”. Odata intrata oficial in cursa, Udrea nu a ratat ocazia de a trimite o salva contra inamicului sau nr. 1: ”O Romanie cu Victor Ponta presedinte e o Romanie in care democratia moare incet. Inseamna o Romanie a saraciei, pentru ca Ponta si PSD au adus o guvernare dezastruoasa pentru Romania, care inseamna someri mai multi, lipsa locurilor de munca, venituri mai mici. Inseamna lege calcata in picioare”. ”Sunt presedintele pregatit pentru Romania de acum”, a conchis Udrea.

Dan Diaconescu
Kelemen Hunor

Dan Diaconescu: Nu am nicio legatura cu serviciile secrete

Tot ieri si-a depus candidatura la BEC si liderul UDMR, Kelemen Hunor. ”Cuvantul-cheie in aceasta campanie prezidentiala pentru mine va fi respectul. Vreau o Romanie respectata, o Romanie puternica, o tara respectata in Uniunea Europeana si in aceasta regiune”, si-a precizat Kelemen crezul sau electoral. Nume cu mare rezonanta in spatiul mioritic, realizatorul TV Dan Diaconescu s-a grabit sa-si inregistreze si el intrarea in cursa prezidentiala. ”Din informatiile noastre, sunt singurul candidat inscris in aceasta cursa prezidentiala care nu are legatura cu serviciile secrete, nici cu acelea romanesti, nici cu acelea din strainatate. Este pentru prima oara cand oamenii de rand din tara au un candidat la Presedintie”, a tinut Diaconescu sa se autoelimine e pe lista candidatilor ”acoperiti” care au produs atata valva in ultimele zile.

author avatar
Simona Badulescu
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger