AcasăPoliticaPNL, dupa consultari: Sustin votul prin corespondenta si reducerea "semnificativa" a numarului...

PNL, dupa consultari: Sustin votul prin corespondenta si reducerea „semnificativa” a numarului de parlamentari

Copresedintii Partidului National Liberal (PNL) au anuntat, dupa ce au discutat, la Cotroceni, cu seful statului, ca sustin, printre altele, atat votul prin corespondenta, cat si varianta unui Parlament cu un numar mai mic de alesi.

Precizand, totodata, ca PNL e in favoarea variantei ca, in cazul scrutinului local, primarii sa fie alesi in doua tururi, Blaga a anuntat, cu privire la legea alegerilor generale, ca trebuie „redus semnificativ” numarul de parlamentari. „Militam pentru doua Camere si pentru un sistem de vot mixt, dar care sa nu faca posibila cresterea numarului de parlamentari”, a explicat copresedintele marelui PNL.

Nu in ultimul rand, Blaga a amintit ca, in cadrul consultarilor de la Cotroceni, s-a discutat despre legea finantarii partidelor politice. „Credem ca se impun urgent a fi luate doua masuri – (…) o transparenta totala a cheltuirii banilor in campanie electorala (….) sa si limitam cheltuielile dintr-o campanie electorala”, a concluzionat liberalul.

Apoi, Alina Gorghiu a precizat ca PNL a adus in discutie, miercuri, la intrevederea cu seful statului, chestiunea privind procedura de „urgentare a aprobarii cererii solicitarilor venite de la Parchete”.

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger