AcasăPoliticaPNL reclama „baronizarea bugetara”

PNL reclama „baronizarea bugetara”

Guvernul Ponta nu a aprobat o rectificare bugetara , ci a transformat bugetul intr-o pusculita pentru baroni, sacrificand investitiile si dezvoltarea infrastructurii, acuza conducerea PNL.

Victor Ponta ii face prosti pe liberali, dar in engleza

„Ce vedem in rectificarea facuta de Ponta (de fapt de Dragnea) este o baronizare bugetata”, este de parere prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu. In opinia acestuia, Executivul a preluat in 2012 o economie stabilizata la nivel macro, pe care risca insa sa o distruga cu masuri populiste. „Antreprenoriatul si capitalul romanesc au nevoie de un Guvern serios care sa nu amageasca cu masuri temporare, care nu pot fi sustinute pe termen lung, un Guvern serios care mentine pe termen lung cadrul fiscal. Guvernul lui Ponta ia resursele de la investitii si dezvoltarea infrastructurii si le da baronilor din PSD. <<Rectificarea — ameteala>> bugetara este o alta dovada a lipsei de onestitate a Guvernului lui Ponta”, a afirmat Predoiu, cerandu-i inca o data premierului sa plece de la Palatul Victoria. „Ponta sustine ca cererea PNL de a demisiona este <<stupida>>. Fara a-i discuta situatia penala, cererea nu este stupida. Iata de ce: economia are acum nevoie de un Guvern cu credibilitate in lume, care sa atraga investitii si sprijin pentru Romania. Ei bine, Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoserie in Dubai.

Penelistii critica rectificarea bugetara adoptata de Guvern

Daca intr-adevar vrea sa serveasca economia Romaniei, se retrage de la Guvern, asa cum s-a retras de la sefia PSD. Deocamdata, ii este mai frica de ceea ce ii poate face PSD, decat ii pasa de economia Romaniei. De fapt, din ceea ce se vorbeste pe culoarele puterii, Ponta ar pleca de la Guvern si maine, daca nu i-ar fi frica de ce i-ar face baronii PSD daca o face”, a mai spus prim-vicepresedintele PNL.

Premierul le-o da ca Bill Clinton

Criticile liberalilor nu l-au impresionat insa pe Victor Ponta, acesta sustinand ca, dincolo de gargara celor din opozitie, rectificarea este una pozitiva. „Avem bani mai multi, cheltuieli mai mici decat au fost prevazute in Legea bugetului aprobata de Parlamentul Romaniei. Deci, oricum o intorci, oricum o faci, e pozitiva, caci sunt mai multi bani. Fiecare roman intelege daca are mai multi bani decat si-a planificat si a cheltuit mai putin, sigur, ca este o rectificare pozitiva”, a declarat seful Executivului, subliniind ca „absolut toate drepturile constitutionale fundamentale — salarii, pensii, alocatii, ajutoare de somaj, disponibilizari” sunt asigurate. „De trei ani si jumatate ne-am obisnuit ca e normal, dar sa nu uitam cand nu era normal si cand nu erau bani de pensii si salarii”, a mai spus Ponta. In context, acesta a tinut sa salute decizia coalitiei de a organiza o sesiune extraordinara pentru adoptarea Codului fiscal, prilej cu care le-a articulat si o palma celor din Opozitie folosind celebrul mesaj al lui Bill Clinton „It’s about economy, stupid”. „Cred ca avand Codul fiscal la 1 septembrie aprobat si promulgat este cel mai important semn de stabilitate si predictibilitate pentru economia din Romania. (…) „It’s about economy, nu mai zic continuarea ca sa nu se simta jignit cineva din opozitie. Daca merge economia si daca avem locuri de munca si daca combatem evaziunea fiscala, restul scandalurilor politice sunt absolut secundare”, a conchis Victor Ponta.

Ponta nu mai vrea la Guvern

Dupa ce isi incheie mandatul, Victor Ponta si-a propus sa predea stafeta guvernamentala unui politician din PSD, ALDE sau, de ce nu, UNPR. „Nu mai candidez in 2016 sa fiu prim-ministru. Chiar vreau sa fac lucrurile bune, 5 ani de zile cred ca reprezinta un mandat important”, a declarat premierul intr-o interventie televizata, explicand ca mare lui dorinta este ca actuala majoritate sa reziste si dupa 2016. „Vreau sa castigam alegerile impreuna cu UNPR si ALDE. Sunt colegi care pot sa conduca Guvernul”, a mai spus Victor Ponta.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger