AcasăPoliticaPonta a discutat cu premierul sarb despre problema refugiatilor

Ponta a discutat cu premierul sarb despre problema refugiatilor

Criza refugiatilor, care preocupa de zile bune statele europene si pentru care se cauta solutii, a constituit subiect de discutie pentru premierul roman si omologul sau din statul vecin, Serbia.

Aflat, in cursul zilei trecute, la Belgrad, Victor Ponta s-a intalnit cu seful Executivului sarb, Aleksandar Vucic. A fost vorba despre o vizita informala de lucru, anunta, sambata, reprezentantii Guvernului, intr-un comunicat, in cadrul careia s-au discutat mai multe aspecte, printre care si chestiunea actuala si arzatoare a imigrantilor care si-au parasit masiv, in ultimele saptamani, tarile natale pentru a cauta adapost in Europa.

Mai exact, Ponta si Vucic au adus in discutie criza generata de „afluxul de refugiati in Europa din ultima perioada si modul in care Uniunea Europeana precum si alte state europene pot face fata acestei situatii”.

In acest sens, s-a convenit ca reprezentantii celor doua Executive se vor informa reciproc, in perioada urmatoare, in aceasta problema, si vor avea, printre altele, „in atentie initiativele la nivel european pentru o gestionare eficienta a acestei crize”.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger