AcasăPoliticaPonta a reactionat la acuzatiile Elenei Udrea

Ponta a reactionat la acuzatiile Elenei Udrea

Aflat la Sinaia, primul-ministru a comentat, sambata, afirmatiile Elenei Udrea, conform carora aceasta ar fi vorbit cu seful Guvernului, in urma cu aproximativ doi ani, intr-un cadru privat, despre numirea Laurei Codruta Kovesi in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie.

„99% din ce spune doamna Udrea nu stiu daca e adevarat sau nu. Ca-n general sunt lucruri extrem de spectaculoase, care pot fi si fanteziste”, s-a rezumat premierul sa precizeze, intr-o prima faza, in subiectul cu pricina.

Ponta a sustinut apoi ca nu a fost influentat in aceasta chestiune- nici de Udrea, nici de altcineva, si ca aspectul credibilitatii viitorului sef al DNA era cel care a contat in mod esential. „Ceea ce pot sa va asigur este ca nici doamna Udrea si nici alte doamne sau alti domni nu m-au influentat in niciun fel – nici pozitiv, nici negativ- si nu au venit sa spuna despre doamna Kovesi ca e buna sau rea”, a adaugat premierul, subliniind ca decizia de a o propune pe Laura Kovesi la sefia DNA s-a bazat pe faptul ca partenerii externi- atat Comisia Europeana, cat si SUA- au transmis ca e important ca in fruntea institutiei in cauza sa fie numita o persoana cu „credibilitate”. Ca urmare a acestor precizari, Victor Ponta a concluzionat: „Deci nu trebuia sa-mi placa mie sau altcuiva, trebuia sa aiba credibilitate”.

Precizarile primului-ministru vin dupa ce, vineri, Elena Udrea a facut o serie de afirmatii, intr-un interviu acordat Hotnews, sustinand, printre altele, ca ar fi discutat cu Victor Ponta despre numirea in functie a sefei DNA. „Eu am fost cea care a mers la Victor Ponta sa discut tocmai numirea Codrutei Kovesi in functie. (..) Intr-o seara, in 2013, la biroul domnului Victor Ponta, pe care il are in blocul in care locuieste”, a sustinut fostul ministru.

250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger