AcasăPoliticaPonta a strecurat-o pe Corina Cretu pe sub nasul lui Basescu

Ponta a strecurat-o pe Corina Cretu pe sub nasul lui Basescu

Incalcand practica europeana, Romania a propus doua persoane pentru pozitia de comisar european. Victor Ponta vrea sa se debaraseze astfel de Dacian Ciolos, candidatul sustinut de Traian Basescu.

Dacian Ciolos si Corina Cretu, folositi de Ponta ca piese in razboiul cu Basescu

Afland de isprava de la oficialii europeni, Traian Basescu a facut public evenimentul, confirmand astfel zvonurile care insistau ca nu Ciolos, ci europarlamentarul PSD Corina Cretu are cele mai mari sanse sa devina comisar al Romaniei in aceasta legislatura a PPE. Prins cu soalda, Victor Ponta a recunoscut existenta a doua propuneri, dintre care una feminina, dar a refuzat sa confirme alt nume in afara de cel al lui Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos

Marea problema a aparut insa atunci cand s-a descoperit ca premierul Ponta a incalcat legea romaneasca (o lege extrem de prost facuta, ce-i drept), care impunea audierea, de catre Parlamentul nostru, a persoanelor nominalizate pentru functia de comisar european.  ”Nu puteam sa cer audierea unei persoane, era chiar ridicol, atata vreme cat nu a fost ales”, a declarat Ponta, amintind ca seful Comisiei Europene este cel care decide daca accepta sau nu comisarii propusi si tot el decide ce portofoliu va primi fiecare. Foarte corect spus, dar atunci ar fi trebuit ca Ponta, care are si calitatea de parlamentar si sef al PSD, sa fi fost atent si ca legile votate de majoritatea dominata de PSD sa fie in concordanta cu regulile si practicile europene. Nu de alta, dar iar ne-am facut de ras.

 

author avatar
Simona Badulescu
399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger