AcasăPoliticaPonta ameninta PSD-ul cu demisia, Rus joaca la pace

Ponta ameninta PSD-ul cu demisia, Rus joaca la pace

Fie ca le place sau nu, social-democratii  sunt obligati sa „imbratiseze” proiectul politic de reforma a PSD propus de tandemul Ponta-Dragnea. In caz contrar,  vor ramane fara lider de partid, Victor Ponta avertizandu-i ca nu accepta compromisuri.

Victor Ponta baga reforma pe gatul pesedistilor

Dupa ce a constat ca pesedistii nu pricep de vorba buna, Victor Ponta a trecut la santaj: daca nu se modifica Statutul, PSD sa-si caute presedinte.  „Punctul meu de vedere este foarte clar: trebuie sa avem in Statut prevazut foarte clar ce se intampla cu functia politica si functia administrativa in functie de diverse faze ale procesului penal. Daca Consiliul National si colegii mei nu vor fi de acord cu acest lucru, atunci o sa-si gaseasca un alt lider care considera ca e bine”, a declarat Ponta. Ca sa fie si mai convingator, liderul PSD le-a atras atentia colegilor sai ca doar printr-o schimbare reala partidul poate castiga alegerile locale si parlamentare din 2016. „Daca vine altcineva, un alt coleg de-al meu care spune ca nu trebuie sa schimbam nimic, ca o sa fie bine, il las pe acela”, a conchis Victor Ponta.

Rus, cu ramura de maslin prin partid

In timp ce liderul PSD se foloseste de amenintari pentru a-si impune vointa in partid, vicepresedintele Ioan Rus militeaza pentru o atmosfera mai relaxata si decizii bine gandite.

Ioan Rus vrea liniste in partid

Mai mult, ministrul Transportului sustine ca  partidul nu se va scinda si ii critica dur pe contestatarii actualei conduceri PSD. „Este maxima tampenie pe care unii dintre politicienii romani o promoveaza permanent. Daca ai pierdut, trebuie sa iti dai demisia, sa te retragi. Nu, trebuie sa continui lupta, trebuie sa sustii, in continuare, pozitia ta, filozofia ta, programul politic, cel economic. Sunt unii care considera ca locul doi trebuie sa dispara pentru ca, eventual, sa acceada ei in pozitii de competitie finala. E o varianta absurda care, incet-incet, va disparea din discursul public, pe masura ce oamenii vor depasi clasa a VII-a la zi, cei care se ocupa de aceste lucruri”, a afirmat Rus, citat de Mediafax. O viziune interesanta, daca tinem cont ca, in 2009, Ioan Rus  suferea si el de „maxima tampenie”, fiind printre social-democratii care cereau strident demisia lui Mircea Geoana. „Ar fi mai bine pentru partid ca unii membri din conducerea PSD, inclusiv Mircea Geoana, sa dispara din functii, pentru ca sunt specialisti in intrigi politice si au luat decizii strategice care au dus la esecul in alegeri (…) Incerc sa explic ca PSD ar trebui sa prinda o alta culoare, ca altfel devine un cal mort pe care nu are rost sa incercam sa il calarim”, preciza Rus la vremea respectiva, cand el nu facea parte din conducerea PSD.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger