AcasăPoliticaPonta ar vrea referendum privind revizuirea Constitutiei pana la sfarsitul anului

Ponta ar vrea referendum privind revizuirea Constitutiei pana la sfarsitul anului

Seful Guvernului ar vrea ca referendumul privind modificarile aduse celei mai importante legi a statului, Constitutia, sa fie organizat pana la finele lui 2015.

„In aceasta sesiune parlamentare urmeaza sa fie adoptat (…) si un proiect la fel de important – si anume reviziuirea Constitutiei (…)”, a declarat primul-ministru, fara sa omita sa aminteasca de atitutinea pe care a constatat-o, mai nou, din partea liberalirlor, si pe care a catalogat-o drept „mare reticenta din partea colegilor din PNL”.

Mentionand ca propunerile de modificare a Constitutiei au fost examinate deja de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, dar si de catre reprezentantii Comisiei de la Venetia, Victor Ponta a anuntat si intentia de a organiza un astfel de demers pana la sfarsitul anului in curs. „Practic trebuie doar sa finalizam textul si sa putem, pana la sfarsitul anului (…), sa avem referendum (…) pentru validarea schimbarilor constitutionale pe care le asteapta toata lumea”, a mai anuntat, luni, seful Executivului.

77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger