AcasăPoliticaPonta: Atacul impotriva unui avion civil e unul terorist. Este evident ca...

Ponta: Atacul impotriva unui avion civil e unul terorist. Este evident ca separatistii au fost sustinuti de Federatia Rusa

Victor Ponta

Un atac asupra unui avion civil este unul terorist, a declarat, in urma cu scurt timp, premierul Ponta, referindu-se la cursa MH 17, care s-a prabusit, joi, in estul Ucrainei, toti cei 298 de oameni aflati la bord pierzandu-si viata.

Victor Ponta

In contextul situatiei din zona, indeosebi dupa tragedia aviatica, seful Guvernului a subliniat faptul ca Romania, asemeni comunitatii internationale lupta pentru ca Ucraina sa-si mentina democratia. „Conflictele sangeroase s-au apropiat foarte mult de noi. Romania e in acest moment in prima linie a comunitatii internationale – SUA, Europa- care lupta pentru normalitate, pentru o Ucraina democratica si libera. (…) Faptul ca mor in continuare oameni nevinovati si ca au fost atatea victime in acel atac -evident terorist – nu ne face decat sa intelegem si acordam spijin, inclusiv bugetar, pentru militarii romani”, a afirmat Ponta, marti, la Sibiu, unde a asistat la o ceremonie desfasurata la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”, in cadrul careia absolventii au primit gradele militare.

Un atac de genul celui produs joi, in estul Ucrainei, in apropiere de Donetk, regiune controlata de separatistii prorusi, nu poate fi acceptat si nu poate sa ramana fara urmari, considera seful Guvernului. In acest sens, e important ca statele din apropierea Rusiei sa fie sprijinite pentru a-si mentine independenta si pentru a fi ferite de pericol, a mai precizat primul-ministru. „Atacul impotriva unui avion civil este un atac terorist, care nu poate fi acceptat si nu poate sa ramana fara urmari. Este evident ca acesti separatisti au fost si sunt sustinuti de Federatia Rusa. (…) Romania alaturi de SUA si UE trebuie sa sprijine Ucraina, implicit Moldova, Gerogia, pentru a-si pastra independenta si suveranitatea si pentru a combate aceste fenomene”, a concluzionat premierul.

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger