AcasăPoliticaPonta, avocatul lui Iohannis

Ponta, avocatul lui Iohannis

Ca omul care a patimit de pe urma dezvaluirilor de presa, Victor Ponta se solidarizeaza cu Klaus Iohannis. In pofida diferendelor de opinie, premierul pledeaza cauza presedintelui in scandalul privind declaratia de avere.

Victor Ponta si-a rupt din timpul sau pentru a posta pe pagina de socializare un material in care demonteaza pas cu pas toate acuzatiile care i se aduc sefului statului.

Reactia premierului vine la cateva zile dupa ce jurnalistii de la Rise Project au realizat o comparatie intre veniturile din chirii pe care Iohannis le-a consemnat in declaratiile de avere si sumele care figureaza in contractele de inchiriere, constatand o diferenta de 115.000 de euro.

„Speculatii”, a stabilit Ponta din capul locului, aratand ca a studiat cu ochi de jurist articolul cu pricina.

„Am citit si eu materialul aparut in presa, prin care se afirma faptul ca au fost gasite diferente de 115.000 euro intre chiriile declarate si cele aflate in contractele domnului Klaus Iohannis, in perioada 2004 — 2007. Dincolo de orice disputa politica, opinia mea de jurist este ca e doar o gogoasa — o insailare de speculatii si presupuneri fara nicio dovada concreta! Punct”, noteaza premierul pe Facebook.

Eleganta lui Ponta s-a oprit insa aici, seful Executivului continundu-si postarea cu o sageata otravita. „Exista insa (sper) si o parte buna –  poate acum domnul Iohannis realizeaza cat de usor pot fi aruncate acuzatii total nefondate doar pentru ca ocupi o functie importanta. Si poate acum realizeaza cat de pripita a fost pozitia domniei sale cand, in data de 5 iunie, mi-a cerut demisia pentru o acuzatie (speculatie) ca nu am platit in 2007-2008 taxe de 51.000 lei (cam 12.000 euro, deci mai putin de o zecime din cei 115.000 euro de care este tot nefondat acuzat la randul sau). Iar acum, cand toate documentele si expertiza au aratat indubitabil ca eu am platit toate acele taxe catre stat, discutia devine inutila”, a mai completat Victor Ponta, solicitandu-i sefului statului sa fie mai echilibrat pe viitor.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
623 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger