AcasăPoliticaPonta, despre scrisoarea lui Tariceanu: Un gest politic. Presedintele tarii nu poate...

Ponta, despre scrisoarea lui Tariceanu: Un gest politic. Presedintele tarii nu poate schimba magistrati

Desi sustine ca, avand in vedere ca marti a fost plecat din tara, nu cunoaste foarte multe lucruri despre demersul lui Tariceanu si al altor patru parlamentari, referitor la scrisoarea adresata, in cursul zilei trecute, liderului de la Cotroceni, prin care cer demiterea atat a sefei DNA, cat si a presedintei Inaltei Curti, primul-ministru stie un aspect esential in aceasta chestiune: presedintele nu poate schimba magistrati aflati in functie.

Asadar, punctand asupra acestui element important, Victor Ponta a catalogat demersul lui Tariceanu si al celorlalti patru semnatari ai scrisorii adresate sefului statului drept un „gest politic”, fara sa poata trece, insa, cu vederea, comentariile iscate de aceasta intitiativa, indeosebi in randul celor despre care premierul aminteste ca fostul prim-ministru i-a numit in Cabinetul sau, in momentul in care era sef la Palatul Victoria. „E un gest politic, pentru ca stiti (…) presedintele tarii si daca ar vrea nu poate schimba magistrati din functie. Dar este o batalie pe care liberalii reprezentanti de domnul Tariceanu o poarta in mod elegant si la care primesc injuraturi si tot felul de expresii de usa cortului de la pedelisti, si in special de la PDL-istii pe care Tariceanu i-a numit ministri”, a explicat seful Guvernului.

Ca o concluzie pe aceasta tema, Ponta a adaugat: „Nu ma asteptam mizeria sa fie atat de mare. Dar, se intampla. E o batalie – repet- intre liberali si pedelisti”.

Va amintim ca, in cursul dupa-amiezii trecute, cinci parlamentari din grupul PLR, in frunte cu liderul formatiunii, senatorul Calin Popescu Tariceanu, au cerut, intr-o scrisoare deschisa, adresata presedintelui Iohannis, sa le inlature, „prin demitere ori prin demisie, din functiile pe care le ocupa in mod nedemn pe doamnele Livia Stanciu si Laura-Codruta Kovesi”.

Solicitarea celor cinci vine in contextul situatiei Marianei Rarinca, femeia care a stat sase luni in arest preventiv, femeia fiind acuzata de sefa ICCJ ca ar fi santajat-o. Pe 21 mai, insa, Rarinca a fost achiatta definitiv de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti. „Doamna Rarinca, un cetatean fara influenta ori legaturi politice, a fost arestata pe nedrept si cu sfidarea oricaror garantii constitutionale de catre Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Laura-Codruta Kovesi, in urma unui denunt calomnios facut de Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu”, se mentioneaza in scrisoarea amintita, semnata, pe langa Tariceanu, si de catre parlamentarii Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghise si Nicolae Nasta.

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger