AcasăPoliticaPonta imparte castane in PSD

Ponta imparte castane in PSD

Victor Ponta a incercat sa acopere marele scandal in care este implicat partidul sau cu un circ mai mic. „Vreau sa fac ordine si disciplina”, a decretat liderul social-democrat in debutul reuniunii Biroului Permanent National.

Victor Ponta, deranjat de jocurile pe care le fac colegii sai

Ordinea si discipila s-au tradus ulterior prin niste „autosuspendari” fara valoare. Despre problemele pe care din ce in ce mai multi  social-democrati le au cu justitia sau despre posibilitatea ca Legea amnistiei si gratierii sa ajunga la vot, presedintele PSD nu a suflat nicio vorba, preferand in schimb sa lase conflictul atate conflictul dintre Marian Vanghelie si Sebastian Ghita. O miscare inteligenta, daca ne gandim ca genul acesta de badaranii fac deliciul publicului. „Fiind in campanie electorala, evident ca si problemele de imagine sunt importante si sunt mai acute decat in celelalte momente neelectorale. In ultimele 24 de ore au fost atacuri de imagine, pe o parte dintre colegii nostri din conducerea partidului, am discutat foarte clar, si cei care au aparut in opinia publica, dl. vicepresedinte Dan Sova, dl vicepresedinte Marian Vanghelie, dl deputat Sebastian Ghita, se vor suspenda din toate functiile din partid”, a afirmat Victor Ponta, mentionand ca acestia vor fi „judecati” si in cadrul Comitetului executiv. „

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

Vom discuta daca actiunile lor au prejudiciat in vreun fel sau altul campania electorala. Insa e foarte clar ca exista slabiciuni de imagine, oamenii astia sunt colegii nostri, dar trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru lucruri care nu au de-a face cu campania electorala in mod direct, si ca din acest punct de vedere sunt suspendati din toate functiile din partid. (…) Vreau ca PSD sa fie in continuare nu doar cel mai puternic partid din tara, dar si cel mai disciplinat, cel mai ordonat, cel mai responsabil. Asa incat, cei care gresesc platesc, cei care au probleme trebuie sa le lamureasca si toti ceilalti se concentreaza pentru ceea ce avem e facut”, a mai spus presedintele PSD.

Si-au spus vorbe grele

Dan Sova (foto), Sebastian Ghita si Marian Vanghelie au fost suspendati de liderul PSD

Pentru ca nu s-au mai vazut de mult, social-democratii au profitat de aceasta sedinta fulger pentru a-si varsa toate frustrarile. Ignorand avertismentul lui Victor Ponta, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie l-a atacat din nou pe Sebastian Ghita, pe care-l banuieste ca si-a trimis oamenii sa-l urmareasca. „Ghita face rau partidului si ii face rau lui Victor Ponta”, si-a sustinut Vanghelie cauza, dupa care s-a propus pentru suspendare, explicand ca el are „experienta” in domeniu.

Sebastian Ghita

La randul sau, presedintele executiv Liviu Dragnea i-a reprosat lui Ponta atitudinea ingaduitoare pe care o are fata de Dan Sova. „Unii fac jocuri pentru sefia partidului si li se permite, in timp ce altii muncesc pentru partid”, a comentat Dragnea. Iritat la culme, vicepremierul a declarat la finalul reuniunii ca se gandeste foarte serios sa nu se mai inscrie in competitia interna. „Daca vor continua lucrurile asa, nu ma mai intereseaza sefia partidului”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Hrebenciuc, iesire onorabila

Marian Vanghelie

Prins in corzi de DNA, Viorel Hrebenciuc si-a anuntat demisia din Parlament, precizand ca-si pastreaza insa calitatea de membru PSD. O miscare apreciat de colegi, care au fost scutiti astfel de luarea unei decizii controversate. „Am decis sa demisionez. Vreau sa-mi pastrez demnitatea, asa cum am avut-o toata viata. E decizia mea personala si fiecare isi face viata cum crede” si-a motivat Hrebenciuc gestul, afirmand ca va reveni in Parlament in 2016.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger