AcasăPoliticaPonta, inainte de sedinta Parlamentului in cazul Hellvig: Voi fi prezent si...

Ponta, inainte de sedinta Parlamentului in cazul Hellvig: Voi fi prezent si voi vota „pentru”

Seful Guvernului a anuntat, luni la amiaza, ca atat el, cat si alesii social-democrati vor fi prezenti, peste doar cateva ore, in plenul Camerei Deputatilor si al Senatului, la sedinta in cadrul careia va fi votata numirea liberalului Eduard Hellvig la conducerea Serviciului Roman de Informatii.

Ponta a reafirmat, practic, ceea ce anuntase inca de saptamana trecuta, si anume ca social-democratii nu se vor opune numirii la sefia SRI a europarlamentarului propus de catre seful statului, drept succesor al lui George Maior, ca urmare vor vota in favoarea preluarii, de catre Hellvig, a postului de director al institutiei amintite. „Parlamentarii PSD in frunte cu mine vom fi si, da, vom vota ‘pentru'”, a afirmat seful Guvernului, adaugand ca nu are idee ce vor alege sa faca reprezentantii celorlalte formatiuni parlamentare in acest caz.

Ponta a insistat, insa, o data in plus, asupra necesitatii statutarii unui principiu conform caruia functiile din institutiile-cheie ale statului sa nu fie detinute de un singur partid. „Repet. Eu pot sa vorbesc in numele PSD. Voi fi prezent si voi vota „pentru”, sustinand in continuare ca Romania trebuie sa aiba un sistem in care un singur partid sa nu detina toate functiile”, a punctat primul-ministru.

Va amintim ca, in urma cu exact o saptamana, mai precis pe 23 februarie, conducerea Partidului Miscarea Populara anunta ca PMP „va vota impotriva propunerii inaintate de catre Presedintele Klaus Iohannis pentru sefia SRI”.

author avatar
Cristina Stefan
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger