AcasăPoliticaPonta, la Cotroceni cu viitura

Ponta, la Cotroceni cu viitura

La doi ani de la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, liderul social-democrat Victor Ponta le-a cerut colegilor de partid sa-l sustina in cursa pentru Cotroceni. In prealabil, premierul a mers in zonele grav afectate de inundatii, asigurandu-si in felul acesta mediatizare pe tot parcursul zilei.

 

Premierul a dat Bucurestiul pentru un loc mai „exotic”: Sala Polivalenta din Craiova. Nici orasul si nici data nu au fost alese intamplator. Pentru pesedisti, 29 iulie ramane ziua in care niste milioane de romani i-au spus lui Traian Basescu sa plece acasa. In ceea ce priveste locul, trebuie precizat ca municipiul Craiova a devenit un puternic fief social-democrat, rezultatele obtinute la europarlamentare obligandu-l practic pe Ponta in fata liderilor locali si a membrilor de partid. Fapt recunoscut de vicepresedintele PSD Olguta Vasilescu, care a tinut sa sublinieze ca, in felul acesta, premierul nu face altceva decat sa-si onoreze o promisiune din campania din primavara. „Este pentru prima data cand un candidat al PSD isi anunta candidatura in alt oras decat Bucuresti si pentru noi este o onoare deosebita. (…) Este un semn de respect pentru craioveni, care au votat intr-un numar atat de mare PSD la alegerile europarlamentare. Suntem siguri ca ii vom purta noroc si cand va ajunge presedinte al Romaniei, Victor Ponta ne va purta in suflet ca pe un talisman”, a mai spus primarul Craiovei.

Natura nu are culoare politica

Chiar daca nu avea chef de inundatii, inainte de marele anunt, premierul a  participat la un comandament de urgenta la Prefectura Dolj si a mers in localitatile afectate de viitura din Gorj si Dolj. Din acest motiv, Consiliul National a debutat in absenta personajului principal. In asteptarea liderului lor, pesedistii au comentat intens subiectul inundatiilor, concluzionand ca „in fata lui Dumnezeu tot omul este neputincios”. Cei cu mai multa aplecare spre lectura, au avut posibilitatea sa citeasca brosura pe care Ponta a pregatit-o special pentru acest eveniment. Cartulia cu pricina debuteaza, asa cum era de asteptat, cu un atac la Traian Basescu, despre care Ponta sustine ca este „mai aproape de revenirea la putere, direct sau prin intermediari”. De asemenea, liderul PSD mai precizeaza ca schimbarea pana la capat nu inseamna doar ”disparitia” lui Traian Basescu din functia de presedinte, ci inseamna ”curajul de a schimba tot ce a mers rau in acesti 10 ani si de a propune un model nou de presedinte – unul bazat pe echilibru si decenta, de a uni societatea in jurul ideii de Romania puternica”. „Vreau dreptate pana la capat. Vreau sa-i pedepsim pe cei vinovati, pe cei care au facut rau Romaniei. Coruptia, clanurile, jaful din banii publici trebuie stopate. Justitia trebuie ajutata sa fie independenta de politica, pentru a functiona cu adevarat liber si eficient”.

Liderii PSD au inchinat un pahar in cinstea lui Ponta

In timp ce Victor Ponta si Liviu Dragnea inspectau zonele afectate de inundatii, liderii social-democrati s-au intalnit, la un pahar de vorba, la un restaurant din apropierea Salii Polivalente. Gazda a fost primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu. In timp ce social-democratii intrau in localul cu pricina, o persoana a oprit autoturismul in dreptul  lor si a strigat: „PSD e Mafia!”. Apostrofat de agentii de ordine, „protestatarul de ocazie” a demarat in tromba, nu inainte de a-si mai exprima inca o data aleasa parere despre pesedisti.

[poll id=”807″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
566 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger