AcasăPoliticaPonta: La multi ani Germaniei, cu ocazia Zilei Nationale, o sarbatoare cu...

Ponta: La multi ani Germaniei, cu ocazia Zilei Nationale, o sarbatoare cu spirit european

Pe langa seful statului, si cel al Guvernului a ales sa le transmita reprezentantii statului german un mesaj cu ocazia unui eveniment important pentru statul condus de Joachim Gauck. S-a intamplat sambata, zi in care Victor ponta a plecat in iordania, intr-o vizita oficiala.

Este vorba despre Ziua Nationala, pe 3 octombrie 2015 implinindu-se un sfert de veac de la reunificarea Germaniei. „La multi ani Germaniei si poporului german, cu ocazia aniversarii Zilei Nationale – Ziua Unitatii Germane, o sarbatoare cu spirit european care marcheaza reunificarea din 1990!”, a transmis liderul de la Palatul Victoria prin intermediul contului sau oficial de Facebook.

Pleaca in Iordania cu patru ministri din Cabinetul sau

In alta ordine de idei, la acest sfarsit de saptamana, Victor Ponta se va afla in Iordania. Insotit de un numar semnificativ de ministri din Guvernul sau, premierul va avea o serie de intrevederi cu inaltii demnitari ai Regatului Hasemit.

Conform precizarilor reprezentantilor Executivului, Ponta raspune, astfel, unei invitatii a premierului iordanian, Abdallah Ensour, cu care va avea, de altfel, intrevederi pe durata vizitei sale la Amman. Totodata, Ponta urmeaza sa fie primit de catre Regele Abdullah al II-lea, dar si sa discute, printre altii, cu reprezentantii Camerei de Comert a Iordaniei.

Pe langa teme de politica si securitate bilaterala, se vor avea in vedere, se mentioneaza in acelasi comunicat, si subiecte ce tin, printre altele, de agricultura, energie, turism si sanatate.

In acest sens, va precizam si faptul ca din delegatia ce face aceasta deplasare catre Amman fac parte patru ministri: Bogdan Aurescu, seful MAE, cel al Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, precum si ministrii Agriculturii, Daniel Constantin, si al Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

author avatar
Cristina Stefan
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger