AcasăPoliticaPonta le-a inchis gura „baronilor” PSD

Ponta le-a inchis gura „baronilor” PSD

In urma cu o saptamana, Victor Ponta le promitea presedintiilor de consilii judetene ca va cauta o solutie pentru ca acestia sa fie alesi  totusi prin vot direct. Angajamentul nu a fost onorat, Comisia de Cod electoral optand tot pentru votul indirect.

Victor Ponta i-a pus la punct pe „baronii” pesedisti

Cum majoritate simpla, consilierii judeteni ii vor alege pe viitorii presedinti de CJ-uri, a stabilit, ieri, Comisia de Cod electoral. In schimb, demiterea acestora se va face la initiativa a cel putin o treime din numarul consilierilor judeteni. „Pana la urma, este important ca partidele politice sa se aseze la masa, sa negocieze sa scoata un presedinte al CJ care sa nu poata sa fie schimbat doar pe moftul unor partide sau aliante facute peste noapte”, a explicat Valeriu Zgonea. Contestata de majoritatea pesedistilor care se afla in fruntea consiiilor judetene, modificarea adusa legii alegerilor locale a fost primita acum cu resemnare.  Marian Oprisan (CJ Vrancea) , cel care a desfiintat in repetate randuri aceasta propunere si care a amenintat ca nu va mai candida in 2016, a ales sa taca de aceasta data.  La randul sau, Dumitru Buzatu (CJ Vaslui)  a evitat sa comenteze decizia Comisiei de Cod electoral, preferand sa bata moneda mai mult pe calitatea candidatilor.

Marian Oprisan s-a obisnuit cu ideea ca ar putea fi ales prin vot indirect

”Nu este important felul in care vom fi alesi, direct sau indirect. Important este ca legea sa stipuleze clar conditiile in care o persoana candideaza: uninominal sau pe liste. Acum 7-8 ani, legea alegerilor locale a fost modificata cu mare entuziasm, din considerente legate de statutul si prestigiul presedintelui de CJ. Acum s-or fi schimbat aceste considerente. Indiferent de modul in care vor fi alesi sefii de CJ, importanta este capacitatea partidelor de a desemna candidati viabili si de a obtine voturi”, a afirmat Buzat. Explicatia pentru strania „delicatete” care i-a lovit pe social-democrati a venit tot de la PSD, surse din interiorul partidului precizand Victor Ponta le-a cerut colegilor, pe un ton amenintator, sa-si tina gura.

author avatar
Adelina Ionicel
1.906 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger