AcasăPoliticaPonta maraie la ”Buldogul” Blaga

Ponta maraie la ”Buldogul” Blaga

Victor Ponta sustine ca Vasile Blaga isi doreste ca PNL sa ajunga la guvernare doar pentru a putea sa ”fure” alegerile de anul viitor.

Victor Ponta nu pierde niciun prilej de a sari la gatul fostului lider PDL Vasile Blaga

Inspirat de o declaratie facuta de Vasile Blaga in week-end-ul trecut, ”Trebuie sa ne prinda alegerile la guvernare. Niciodata nu a organizat alegerile PNL”, Victor Ponta a sarit la gatul co-presedintelui PNL: ”Pe dl Blaga l-a luat gura pe dinainte si v-a spus si dvs si intregii tari de ce vrea la guvernare. Nu vrea la guvernare ca sa faca ceva mai bun, sa mareasca salarii, sa faca drumuri, dl Blaga vrea la guvernare ca sa organizeze alegerile, ca stie el cum le organizeaza. Mi-a placut aia ca nu a organizat niciodata alegerile. Serios? Dar in 2009, la alegerile prezidentiale, cum a castigat Basescu al doilea mandat? Nu cu furaciunile lui Blaga si Videanu? Are memorie scurta… Vrea la guvernare ca sa organizeze alegeri. Scuzati-ma, dar eu nu sunt de acord cu ei”. Imuni la ironiile lui Ponta, liberalii insista la randul lor cu binele care s-ar revarsa asupra Romaniei prin simpla disparitie a Guvernului Ponta – teorie impartasita si de un fost lider al vechiului PNL, Valeriu Stoica. Acesta ii indeamna chiar pe liberali sa-si asume riscurile pe care le implica o accedere a lor la guvernare acum, inainte de alegeri: ”Sunt avantaje si dezavantaje, pentru PNL si pentru Romania.

Vasile Blaga

Evolutia politica din ultimul timp ma indeamna sa cred ca, oricat de mari ar fi dezavantajele pentru PNL, inclusiv sub aspectul <<profitului>> electoral, pentru Romania ar fi util sa aiba loc o schimbare de guvern, pe baza alcatuirii unei noi majoritati parlamentare, in aceasta toamna”. Indemnul lui Stoica cade pe teren fertil, din moment ce liberalii iau in continuare in serios varianta motiunii de cenzura. Singurul motiv de disputa ramane, se pare, alegerea viitorilor parteneri de guvernare, fostii pedelisti inclinand spre UNPR, in timp ce fostii penelisti prefera UDMR-ul. ”Sa nu uitam ca UNPR a sustinut guvernele Boc si Ungureanu, au fost corecti, au fost cinstiti, nu a cazut Guvernul Boc si Guvernul Ungureanu din cauza lor”, pledeaza Vasile Blaga cauza partidului condus de Gabriel Oprea. ”Este evident ca un guvern monocolor reprezinta primul obiectiv pe care trebuie sa si-l fixeze un partid atunci cand discuta despre guvernare. Daca acest lucru este posibil, trebuie intai sa se apropie de fortele politice care-i sunt cel mai apropiate din punct de vedere doctrinar, spre exemplu UDMR ar fi una dintre optiunile pe care le-am putea avea”, vine cu contraoferta Mihai Voicu.

author avatar
Simona Badulescu
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger