AcasăPoliticaPonta: Partenerii nostri europeni aveau nevoie de o garantie ca USL nu...

Ponta: Partenerii nostri europeni aveau nevoie de o garantie ca USL nu a venit la putere sa puna mana pe DNA

Premierul a declarat ca a propus-o pe Laura Codruta Kovesi la Directia Nationala Anticoruptie pentru ca partenerii europeni aveau nevoie de o „garantie” ca „USL nu a venit la putere sa puna mana pe DNA”. Ponta a afirmat, totodata, ca cei dintai nu o vad pe Kovesi ca pe „omul lui Basescu”.

„Partenerii nostri europeni aveau nevoie de o garantie ca USL-ul, asa cum li s-a spus de catre Macovei si ceilalti, nu a venit la putere sa puna mana pe DNA si sa opreasca lupta anticoruptie si anchetele de combatere a coruptiei”, a precizat Victor Ponta, sambata seara, la Antena 3.

Totodata, Ponta a spus ca nu pune „semnul egal” intre Kovesi si Morar. „Domnul Morar, cel putin asta a fost convingerea mea, marti, la intalnirea de la CSM, si dupa aceea in aparitia publica, imbracase deja o haina politica (…), purta polemici politice  (…) ceea ce este inacceptabil pentru un procuror (…). Faptul ca vineri a inteles ca nu poate sa fie si om politic si magistrat este un lucru bun”, a mai spus Ponta, care a precizat ca nu pune semnul egal intre Kovesi si Morar.

„Partenerii nostri europeni n-o vad ca omul lui Basescu. Sa renuntam la teoria asta totusi un pic copilareasca, cum ca ne plecam (in fata partenerilor europeni-n.r). Nu ne obliga nimeni sa ne plecam, putem sa facem ce vrem, dar haideti atunci sa nu ne mai plangem ca nu suntem tratati la egalitate, ca nu suntem primiti in Schengen, ca nu avem mai multe fonduri europene. Daca nu ne intereseaza Europa si ii dam cu flit… noi ce vrem, sa-i dam cu flit si dupa aceea sa primim doar avantaje?”, a adaugat primul-ministru.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger