AcasăPoliticaPonta, prins in ofsaid cu rectificarea bugetara

Ponta, prins in ofsaid cu rectificarea bugetara

PNL il acuza pe premierul Victor Ponta de incalcarea ”rigorilor” stabilite de Legea finantelor publice, implicit a Constitutie, cu ocazia ultimei rectificari bugetare, si il invita sa-si intrerupa concediul si sa-si repare greseala.

 

Liderii liberali stau cu pleoapa pe Guvernul condus de Victor Ponta

Conform acuzatiilor lansate de liberali, Guvernul a introdus o derogare de la Legea finantelor publice in ordonanta simpla privind rectificarea bugetara. Conform penelistilor, motivul este ca PSD ”doreste sa realoce fonduri de investitii catre cheltuieli care pot fi usor redirectionate pe criterii politice – investitii in masini, mobilier sau dotari in loc de investitii in proiecte majore, care sunt astfel abandonate”. ”PNL solicita Guvernului Ponta sa se intruneasca de urgenta intr-o noua sedinta, premierul sa-si intrerupa vacanta in strainatate si sa corecteze rectificarea bugetara astfel incat aceasta sa fie una constitutionala. Guvernul condus de Victor Ponta a reusit <<performanta>> de a promova o rectificare bugetara care ridica mari semne de intrebare in privinta constitutionalitatii, reusind astfel, din nou, sa-si dea masura incompetentei”, explica public liberalii.

Victor Ponta

In ceea ce priveste acuzatia de incalcare a Constitutiei, penelistii sustin ca Executivul Ponta a emis, in cazul ultimei rectificari bugetare, o ordonanta intr-un domeniu reglementat de legi organice – fapt interzis in mod expres de legea fundamentala. ”In mod concret, Guvernul Ponta incalca Constitutia prin faptul ca aceasta derogare se face de la o lege organica, printr-un act normativ cu caracter ordinar, cum este cazul ordonantei simple. Mai mult, legea fundamentala interzice Guvernului prin articolul 115 sa emita ordonante in domenii care fac obiectul legilor organice. Atragem atentia Guvernului asupra faptului ca orice derogare de la o lege organica, asa cum este Legea finantelor publice, nu poate fi realizata decat printr-o lege de nivel cel putin egal cu cel al reglementarii de baza”, detaliaza liberalii.

author avatar
Simona Badulescu
936 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger