AcasăPoliticaPonta, prizonierul baronilor

Ponta, prizonierul baronilor

Ca sa se puna la adapost de justitie, baronii locali fac presiuni asupra premierului, amenintandu-l ca-si va pierde pozitia in Guvern si in partid, sustine consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu.

Pana la demisie, Victor Ponta nu si-a cerut nici macar scuze pentru afirmatiile facute

Dupa ce Inspectia Judiciara a stabilit ca declaratiile premierului Victor Ponta legate de condamnarea lui Adrian Nastase lezeaza independenta justitiei si induc un sentiment de neincredere, Sebastian Lazaroiu a iesit la atac, acuzandu-l pe seful Executivului ca ii apara pe social-democratii certati cu legea. ”Victor Ponta este pavaza coruptilor din partidul lui. Cred ca stie foarte bine mecanismele. Stie cum functioneaza justitia si ca judecatorii si procurorii si-au castigat independenta”, a afirmat consilierul prezidential, precizand ca premierul este o marioneta in mana liderilor locali. ”O sa creasca presiunea baronilor. Cei care se stiu cu probleme. Va creste presiunea asupra premierului si asupra liderilor partidelor. Se vad deja legaturile cu «martea neagra». A fost o presiune si atunci. (…) Nu va mai trece mult si baronii locali vor merge la Ponta si ii vor spune «Daca nu rezolvi, pleci acasa»”, a mai spus Lazaroiu.

Cercetat de DNA

Pe langa analizele pe text, raportul Inspectiei Judiciare mai arata ca Victor Ponta este cercetat in doua cauze penale, aflate in curs de solutionare la DNA. Acuzatiile privesc o serie de contracte ilegale cu complexurile energetice Turceni si Rovinari, pe care Ponta le-ar fi obtiunut pentru casa lui de avocatura in perioada 2007-2011. Chestionat pe tema, premierul a negat ca ar fi semnat un astfel de contract. ” Eu nu am semnat in viata mea niciun contract ca avocat cu Turceni si cu Rovinari. Daca e vorba de asta, e o tampenie. Daca e vorba de altceva, cu placere, un dosar nu strica niciodata. Nici n-as fi politic, daca nu as avea un dosar”, a precizat Ponta.

Robert Cazanciuc ar vrea sa le mai inchida gura politicienilor

Cod de conduita pentru politicieni cu gura mare

Chiar daca a pledat cauza premierului Victor Ponta in fata magistratilor, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, sustine ca  nu ar strica redactarea unui cod de conduita politica referitor la justitie. ”Trebuie sa stabilim foarte clar jaloane, pe care ni le asumam toti, pe care sa le respectam”, a afirmat Cazanciuc,  in sedinta Plenului CSM.  Totusi, ministrul pare convins ca declaratiile sefului Executivului privind condamnarea lui Adrian Nastase nu au afectat independenta justitiei. ”Cred ca ar trebui sa judecam mai degraba faptele, decat anumite declaratii facute intr-un anumit context. Cel putin de cand sunt eu ministru al Justitiei, cred ca avem destule dovezi prin care Guvernul a sprijinit in mod constant independenta sistemului judiciar”, a mai spus Robert Cazanciuc.

Din cauza declaratiilor privind desfiintarea DNA, Nicusor Constantinescu a ajuns in atentia CSM

Nicusor Constantinescu, in atentia CSM

Dupa premierul Ponta, si colegul sau de partid, Nicusor Constantinescu, a fost parat de CSM  la Inspectia Judiciara.  Motivul: declaratiile presedintelui CJ Constanta privind desfiintarea DNA. In consecinta, Inspectia Judiciara urmeaza sa decida daca afirmatiile lui Constantinescu au afectat sau nu independenta Directiei Nationale Anticoruptie. Ca si in cazul lui Victor Ponta, raportul va fi prezentat in sedinta Plenului CSM. Pana atunci, comentariile seful Consiliului Judetean Constanta au fost analizate si criticate de liderul PNL, Crin Antonescu, acesta precizand ca se delimiteaza de pozitia exprimata de Nicusor Constantinescu. ”Este o declaratie a PSD Constanta, nu a USL sau a PNL. Este o declaratie care nu face bine PSD-ului, cred ca este o declaratie data in imprejurari mai tulburate si, categoric, PNL dezavueaza o asemenea formula (desfiintarea DNA – n.r). Presupun ca si conducerea PSD o va dezavua”, a  precizat Crin Antonescu.

[poll id=”675″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.921 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger