Catalogand reducerea taxei pe valoarea adaugata la paine un „succes”, avand in vedere faptul ca ministrul Finantelor a anuntat o diminuare a evaziunii fiscale in acest domeniu, premierul a anuntat, miercuri, ca s-ar putea reduce TVA-ul si la carne.
Totodata, Guvernul vizeaza si scaderea TVA-ului la fructe si legume. „Pe baza acestui succes, trebuie sa mergem mai departe. Romania poate sa continue sa reduca TVA-ul pentru alte categorii de produse agroalimentare – ma refer in principal la fructe si legume, la carne. Si acolo putem sa facem acelasi lucru, daca folosim metoda de succes”, a precizat seful Executivului, la prezentarea evaluarii efectelor macroeconomice ale reducerii TVA la faina, paine si specialitati de panificatie.
Aceasta prezentare a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii, in prezenta sefului Guvernului, dar si a ministrului de resort, Daniel Constantin, si a sefei de la Finante, Ioana Petrescu.