AcasăPoliticaPonta si Dragnea se urasc, dar se pupa pe gura

Ponta si Dragnea se urasc, dar se pupa pe gura

Traian Basescu vorbeste despre dragostea cu nabadai din PSD. In opinia fostului presedinte, Liviu Dragnea si Victor Ponta se comporta ca niste socialisti de rit vechi, care isi rad in fata si se injunghie pe la spate.

Traian Basescu sustine ca Liviu Dragnea si Victor Ponta se comporta ca niste socialisti din garda veche

Odata instalat  la butoanele partidului, Liviu Dragnea va pune umarul la debarcarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, este de parere Traian Basescu. Mai mult, acesta sustine ca Dragnea si Ponta nu s-au suporat niciodata, dar s-au folosit unul de celalalt. „Cred ca Dragnea si Ponta se urasc sincer, insa au ipocrizia socialistilor de tip vechi, care sunt in stare sa minta fara limite si sa se pupe. Sunt insa tare sa se pupe pe gura desi se urasc sincer”,a afirmat fostul sef al statului, intr-un interviu acordat presei centrale. Basescu a fost contrazis imediat de Liviu Dragnea, liderul PSD precizand ca vede in Victor Ponta un camarad loial si un bun prieten : „Am o relatie buna cu Victor Ponta, suntem de cinci ani si jumatate impreuna si am trecut prin toate momentele, unele bune, unele rele, am trecut prin incercari politice mari, am fost impreuna in Executiv, am facut lucruri bune si importante pentru tara impreuna”.

Pesedistii, maestri in santaj

Ca de la prieten la prieten, Liviu Dragnea a tinut sa-l anunte pe Victor Ponta ca se gandeste sa-i ia locul si in fruntea Executivului. „Nu spun ca ma intereseaza (functia de premier – n.r), nici ca nu ma intereseaza”, a raspuns, cu talc, Dragnea. Pentru Traian Basescu insa declaratia liderului PSD este cat se poate de clara: „Dragnea s-ar vrea si prim-ministru si sunt sigur ca va incerca un astfel de joc”. Mai mult, fostul presedinte este de parere ca social-democratii incearca sa-i forteze mana lui Klaus Iohannis de dragul lui Dragnea. „Santajeaza presedintele sa puna un pesedist. Un santaj ordinar. Cred ca presedintele greseste. Dupa ce a vazut ca aceasta majoritate este betonata, trebuie sa ia nota ca PNL nu poate sa preia guvernarea.  In acet moment, pasul care este de facut este invitarea la Cotroceni a coalitiei. L-ar lasa in offsaid pe Ponta si pe Dragnea si pe domnul general. Le-as spune: suntem toti de acord ca Romania are un prejudiciu cu un premier trimis in judecata. Faceti-mi o propunere pentru un alt premier si eu semnez decretul”, a mai spus Basescu.

Basescu, cu gandul la Primaria Capitalei

Pana pe data de 10 octombrie, Traian Basescu si-a propus sa devina membru PMP cu acte in regula. „Se va face si un congres, dar eu nu am luat decizia de a fi presedintele partidului, pentru ca obiectivul meu este sa construiesc un partid plecand de la experienta pe care o am, ceea ce nu inseamna ca neaparat trebuie sa fiu autoritatea executiva zero a partidului”, a declarat fostul presedinte. Totodata, acesta a sustinut ca nu exclude si o posibila candidatura la Primaria Capitalei in 2016: „Nu spun nici nu, nici da. (…) In politica trebuie sa faci ce trebuie”.

[poll id=”1102″]

author avatar
Adelina Ionicel
869 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger