AcasăPoliticaPonta sustine ca i-ar ceda lui Oprea fotoliul de premier: "Daca zice...

Ponta sustine ca i-ar ceda lui Oprea fotoliul de premier: „Daca zice ca vrea sa fie prim-ministru…”

Victor Ponta ar lasa sefia Guvernului pe mana lui Gabriel Oprea, liderul UNPR, in cazul in care acesta din urma ar vrea sa preia aceasta functie, pana la viitoarele alegeri.

In conditiile in care, prezent seara trecuta in studioul unei televiziuni de stiri, a reiterat faptul ca nu are de gand sa demisioneze cata vreme se bucura de sprijinul Coalitiei, Victor Ponta a comentat si varianta ca Gabriel Oprea sa ajunga sa conduca Guvernul pana la viitoarele alegeri, ca urmare sa ii succeada la sefia Executivului.

Cum moderatorul i-a cerut sa lamureasca unele zvonuri aparute pe scena politica, cum ca vicepremierul ar putea fi un „premier-tampon” pana la urmatoarele alegeri, Ponta a oferit un raspuns surprinzator pentru unii. „Daca il sunati si zice ca vrea sa fie prim-ministru asta seara il las”, a raspuns, razand, Victor Ponta, la Romania TV.

Va reamintim, insa, ca, desi a preluat in mai multe randuri atributiile de la premierul in exercitiu, Gabriel Oprea a spus, public, si nu doar o singura data, ca nu are in plan sa ocupe acest post, cel putin nu in alte conditii decat cele presupuse de cele preluarea temporara a atributiilor primului-ministru in exercitiu, dar si ca il sprijina pe Victor Ponta, in calitate de sef al Guvernului. E important de precizat si faptul ca actualul vicepremier pentru securitate nationala si totodata sef al MAI a fost persoana aleasa de actualul sef al Executivului in mai multe randuri sa preia- temporar- sefia Cabinetului sau, in perioade in care Victor Ponta fie a fost in concediu, fie a fost in strainatate, pentru a-si rezolva o problema de sanatate, respectiv cand a fost operat la genunchi, in Turcia.

author avatar
Cristina Stefan
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger