AcasăPoliticaPrecizarile lui Ciolos, dupa ce Iohannis a promulgat legea privind majorarea salariilor...

Precizarile lui Ciolos, dupa ce Iohannis a promulgat legea privind majorarea salariilor bugetarilor

In conditiile in care, seara trecuta, de la Cotroceni s-a anuntat ca seful statului a promulgat legea prin care, incepand de luna viitoare, toate categoriile de bugetari, si nu doar cei din Sanatate, vor beneficia de o crestere salariala, premierul a facut cateva precizari importante in provinta tintei de deficit.

Seful Guvernului a declarat ca nu e surprins de faptul ca actul normativ care prevede ca, de la 1 decembrie, lefurile bugetarilor sa fie majorate – cu 25 de procente, in cazul salariatilor din Sanatate si Asistenta Sociala, respectiv cu 10% a celorlalte categorii de angajati din sistemul de stat, care nu au beneficiat anterior de astel de cresteri ale indemnizatiilor lunare –  a primit unda verde la de la Cotroceni. „Am avut o discutie cu dansul (cu presedintele Iohannis-n.r) , ieri (luni-n.r), si legat de acest subiect. I-am spus ca in calculele pe care le-am facut am inclus si aceasta crestere de 10%, si dupa calculele noastre putem ramane in tinta de deficit de 3% cu aceasta crestere”, a precizat noul sef al Executivului.

Totodata, intrebat daca astfel de masuri implica eventuale taieri de fonduri, primul-ministru a exclus o astfel de varianta. „Nu o sa taiem”, a lamurit Ciolos.

Anterior precizarilor premierului, Administratia Prezidentiala anuntase ca seful statului semase decretul de promulgare a „Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015”.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger