AcasăPoliticaPrecizarile premierului, dupa declaratiile lui Ion Iliescu

Precizarile premierului, dupa declaratiile lui Ion Iliescu

Odata ce fostul sef al statului a declarat recent, pentru publicatia  germana Der Spiegel, ca a aprobat, in urma cu cativa ani, o solicitare privind crearea unui centru CIA in Romania, seful Guvernului a facut cateva precizari in aceasta privinta.

Mai precis, Victor Ponta spune ca, de cand are calitatea de sef al Guvernului, la urechile sale nu au ajuns astfel de informatii. Cat priveste perioada anterioara celei in care a ajuns sa conduca Executivul, liderul PSD spune ca nu poate sti ce s-a intamplat, neavand acces la astfel de date, in conditiile in care nu ocupa posturi importante in structura statului. „In cei trei ani de cand sunt prim-ministru, nu am avut niciodata niciun fel de informatie referitoare la existenta acestor inchisori sau facilitati. Daca au fost sau nu au fost inainte, nu stiu – deoarece nu aveam functii de responsabilitate in stat”, a sustinut, cat se poate de clar, sambata, seful Executivului.

La randul sau, George Maior, cel care, vreme de aproximativ opt ani, s-a aflat in fruntea Serviciului Roman de Informatii, a precizat, pentru Adevarul, ca nu s-au aprobat centre speciale ale CIA pe teritoriul Romaniei. Totodata, fostul sef al SRI a explicat ca e posibil ca declaratia fostului presedinte, acordata Der Spiegel, sa fi fost fie interpretata gresit, fie scoasa din context.

Citeste detalii AICI: Iliescu, acuzat ca lucreaza impotriva Romaniei

Ion Iliescu: “Am aprobat cererea pentru un sediu CIA in Romania”

182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger