AcasăPoliticaPrecizarile Presedintiei dupa decorarea medicului Rusu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu"

Precizarile Presedintiei dupa decorarea medicului Rusu, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

(foto: doctorulzilei.ro)

La mai putin de o luna de cand unul dintre cele mai cunoscute unitati spitalicesti de pediatrie din tara – „Spitalul Grigore Alexandrescu” din Capitala- primea un premiu important, la Londra, fiind desemnat „cel mai bun spital regional”, directorul, precum si o serie de specialisti, dar si alte cadre medicale de la aceasta institutie au fost decorati de catre seful statului.

(foto: doctorulzilei.ro)

Insa, cum in spatiul public s-a semnalat faptul ca pe lista numelor trecute pe decoratiile conferite de catre seful statului, in cursul zilei trecute, figura si cel al medicului Florin Dumitru Catalin Rusu, sef Sectie Clinica Anestezie si Terapie Intensiva la spitalul mentionat, despre care se stie ca a fost cercetat pentru luare de mita, Administratia Prezidentiala a oferit, marti, cateva precizari in acest sens.

Enescu a propus spre decorare mai multe cadre medicale

(foto: facebook/Spitalul "Grigore Alexandrescu")

Concret, in comunicatul dat publicitatii miercuri si semnat de Departamentul Comunicare Publica al Cotrocenilor, se explica faptul ca rezultatul obtinut in capitala Marii Britanii a fost vazut ca o realizare comuna, dupa o munca in echipa, drept urmare managerul unitatii spitalicesti a fost cel care a propus pentru decorare mai multi medici ai spitalului, printre acestia si pe Rusu (unul dintre medicii care au trata bebelusii arsi in incendiul izbucnit, in 2010, la Maternitatea Giulesti din Bucuresti – n.r) , care a primit Ordinul „Meritul Sanitar” in grad de Cavaler. „Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost premiat de curand la Londra drept cel mai bun spital regional, iar managerul spitalului, acad. prof. dr. Dan Mircea Enescu, a primit distinctia de manager al anului din partea Europe Bussiness Assembly din Marea Britanie. In acest context, Administratia Prezidentiala a propus acordarea unei decoratii domnului Dan Mircea Enescu. Domnia sa a considerat ca realizarile spitalului sunt, insa, rodul muncii de echipa si a propus spre decorare mai multe cadre medicale, printre care si domnul doctor Florin Dumitru Catalin Rusu„, se precizeaza in mesajul amintit.

E important, insa, de amintit faptul ca, dupa cum precizam anterior, printre cei decorati de catre liderul de la Cotroceni s-a numarat celebrul medic pediatru Dan Mircea Enescu, academicianului profesor doctor findu-i conferit Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, managerul spitalului situat in centrul Capitalei, in apropierea sediului Guvernului. Distinctia este menita sa recompenseze, in chim simbolic, contributia adusa de catre doctorul Enescu activitatii unitatii spitalicesti, mai precis a fost acordata, dupa cum se mentioneaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale, „in semn de inalta apreciere pentru rezultatele de exceptie obtinute in activitatea de cercetare si promovare, la nivel international, a medicinei pediatrice, pentru efortul deosebit pe care l-a depus in calitate de manager de spital, asigurand dotarea acestuia cu echipamente moderne, inalta calificare a personalului medical, precum si punerea in aplicare a unor noi metode si tehnologii de tratament in domeniul cardiologiei si chirurgiei cardiovasculare pediatrice”.

Totodata, au mai fost decorati, in semn de apreciere pentru stradania, dar si pentru rezultatele obtinute in intreaga cariera, o serie de alti doctori, dar si alte cadre medicale de la spitalul mentionat.

340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger