AcasăPoliticaPresedintele Basescu a promulgat Legea privind amnistia fiscala extinsa

Presedintele Basescu a promulgat Legea privind amnistia fiscala extinsa

Seful statului a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii amnistiei extinse, care vizeaza atat mamele, pensionarii, cat si toti functionarii platiti din bani publici care, in urma unei erori administrative, au primit bani in plus si ar fi fost obligati sa ii restituie.

Conform precizarilor comunicatului Administratiei Prezidentiale, Traian Basescu a semnat decretul pentru „promulgarea Legii privind unele masuri referitoare la veniturile de natura salariala ale personalului platit din fonduri publice, cel pentru „promulgarea Legii privind scutirea de la plata a unor debite provenite din pensii”, dar si pe cel „privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri in vederea recuperarii debitelor inregistrate cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului”.

Masura a fost votata in Camera Deputatilor, for decizional in aceasta chestiune, in 9 septembrie. Deputatii au adoptat atat proiectele privind amnistierea mamelor si a pentsionarilor, cat si amendamentul introdus si votat in plenul Senatului, la Legea privind personalul platit din fonduri publice, prin care s-a extins, astfel, amnistierea fiscala de la personalul din invatamant catre toti bugetarii in cazul carora institutiile de control au constatat ca au obtinut venituri salariale nelegale, urmare a erorilor administrative. Astfel, toate aceste categorii sunt scutite de la restituirea sumelor in cauza.

181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger