AcasăPoliticaPresedintele CCR: votul in cazul Sova ar putea fi reluat

Presedintele CCR: votul in cazul Sova ar putea fi reluat

In conditiile in care liberalii au anuntat inca din ziua precedenta ca iau incalcul varianta de a formula o contestatie fata de hotararea Senatului, in privinta votului in cazul parlamentarului Dan Sova, dat pe 25 martie, si in urma caruia PSD-istul a ramas cu imunitate, presedintele Curtii Constitutionale a facut o serie de precizari importante.

Concret, Zegrean a explicat faptul ca, in cazul in care forul pe care il conduce va decide ca aceasta decizie e neconstitutionala, Camera Superioara a Parlamentului ar trebui sa rejudece cererea DNA in privinta senatorului PSD, respectiv cea prin care solicita incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova. Drept urmare, e posibil ca votul in privinta solicitarii DNA pe numele lui Sova sa fie reluat. „Voi ati vrea sa va spun acum asa: daca vine la noi dosarul acela (contestatia PNL-n.r) si admitem, il aresteaza pe Sova. Nu pot sa va spun asa ceva, pentru ca nici nu-i adevarat. Deci se reia votul si se face alta hotarare„, le-a precizat jurnalistilor, joi, seful CCR.

Declaratiile lui Zegrean vin in contextul in care PNL a anuntat ca, dupa ce hotatarea Senatului in cazul Sova va fi publicata in Monitorul Oficial, ar urma sa o conteste la CCR, invocand erori de procedura. ”PNL ia in calcul sa conteste la Curtea Constituţionala proiectul de hotarare cu privire la cazul Sova, numarul de semnaturi fiind stranse. Asteptam ca hotararea sa fie publicata in Monitorul Oficial si Curtea va decide”, declara, miercuri, senatorul liberal Catalin Bicic. Va amintim ca Sova, fost ministru al Transporturilor, este acuzat de DNA de complicitate la abuz in serviciu.

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger