AcasăPoliticaPresedintele si premierul interimar, reactii dupa rezultatul referendumului din Grecia

Presedintele si premierul interimar, reactii dupa rezultatul referendumului din Grecia

La o zi de la desfasurarea referendumului in cadrul caruia grecii au fost chemati la urne pentru a raspunde daca sunt sau nu de acord cu masurile de austeritate propuse de catre creditorii internationali, odata aflate rezultatele acestei consultar in masa, presedintele si premierul interimar au facut o serie de precizari pe marginea opiniei exprimate de majoritatea elenilor care au venit la urne.

Asadar, in contexul in care s-a anuntat, oficial, ca peste 61 % dintre eleni au raspuns „nu” la referendumul din 5 iulie, semn ca nu sunt de acord ca statul sa ia in calcul cele mai recente masuri propuse de catre reprezentantii FMI, BCE si CE, in cadrul negocierilor avute cu reprezentantii Executivului de la Atena, rata de participare la referendum depasind 62, 5 din numarul elenilor cu drept de vot, reactiile presedintelui, respectiv si a premierului interimar nu au intarziat sa apara.

Cei doi inalti oficiali au exprimat, practic, o opinie similara: e necesar sa se gaseasca o solutie pentur depasirea situatiei in care se afla Grecia. Astfel, Klaus Iohannis si-a manifestat, prin intermediul unui mesaj dat publicitatii luni in jurul pranzului, prin intermediul contului sau oficial de Facebook, speranta ca, in ciuda rezultatului consultarii publice de duminica, se vor gasi solutii pentru ca statul elen sa continue sa aiba un viitor european. „Desi Grecia a votat NU la referendumul de ieri (duminica-n.r), sper ca intelepciunea politica si economica va prima in cele din urma si se vor gasi solutii care sa insemne DA pentru viitorul european al Greciei. Este foarte important pentru toate statele Uniunii Europene sa se caute in continuare cai pentru a iesi din criza”, considera liderul de la Cotroceni.

La randul sau, Gabriel Oprea e de parere ca e necesar sa se gaseasca o solutie pentru ca statul elen sa iasa din criza pe care o traverseaza la acest moment. „Cel mai important lucru e ca Grecia, in urma acestui referendum, sa continue parcursul pro-european, si (…) e important pentru Grecia si pentru UE sa rezolve cu partenerii europeni aceasta criza care afecteaza poporul grec”, a conchis vicepremieurl pentru securitate nationala.

author avatar
Cristina Stefan
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger