AcasăPolitica"Sanatatea si Educatia sunt cruciale"/ Preventia, sustinuta de Iohannis ca "prioritate zero"...

„Sanatatea si Educatia sunt cruciale”/ Preventia, sustinuta de Iohannis ca „prioritate zero” a politicilor de sanatate

Seful statului, mai multi ministri si parlamentari, dar si alti invitati au participat, joi dimineata, la Cotroceni, la o dezbatere pe teme de sanatate.

„Educatie pentru sanatate” s-a numit evenimentul care a reunit zeci de invitati, in sala Unirii, de la Palatul Cotroceni. Adresandu-se asistentei, presedintele a subliniat ca aceste doua domenii- Sanatatea si Educatia- sunt cel mai adesea pomenite- deopotriva de cetateni, cat si de politicieni- drept cele mai importante. „Avem, iata, un consens declarativ – sanatatea si educatia sunt cruciale. Dar ceva lipseste, evident, pana la a avea in realitate rezultate palpabile si constante in timp. (…) Este deja larg cunoscut faptul ca cele mai raspandite boli ale societatii moderne pot fi evitate prin preventie”, e de parere seful statului.

Fara sa treaca peste faptul ca s-a constatat ca numarul romanilor care pun accent pe importanta preventiei si constientizeaza rolul unui stil de viata sanatos, presedintele considera ca „aceasta responsabilizare individuala” are nevoie sa fie sustinuta si de efortul autoritatilor in materie. „Personal, sustin preventia ca prioritate zero a politicilor de sanatate si cred ca educatia in acest sens, inca de la cele mai fragede varste, este calea catre o societate mai prospera”, a conchis Klaus Iohannis.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger