AcasăPoliticaPrimar sucevean, plasat sub control judiciar si lasat fara drept de a-si...

Primar sucevean, plasat sub control judiciar si lasat fara drept de a-si exercita functia

Vreme de doua luni, cat timp se afla sub control judiciar, edilul unei localitati sucevene nu are voie sa isi exercite functia de primar. O masura similara a fost luata si in cazul unei secretare a primariei comunei respective.

Vizat in de decizia luata vineri de procurori este Vasile Andriciuc, edil al comunei sucevene Scheia, cercetat de anchetatorii DNA pentru luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite si fals intelectual. Din acelasi comunicat al institutiei in cauza aflam ca tot sub control judiciar, si tot pentru 60 de zile, a fost plasata si Luminita risca, secretara Primariei Scheia, acuzata de luare de mita, fals intelectual, complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, complicitate la luare de mita si dare de mita.

Nu in ultimul rand, procurorii au decis instituirea masurii controlului judiciar si in cazul unui ofiter de politie judiciara din cadrul Biroului de Investigatii Criminale de la Politia Suceava, pentru luare de mita si trafic de influenta.

Cat priveste motivele pentru care s-au luat aceste decizii, anchetatorii mentioneaza, printre altele, faptul ca atat in primavara, cat si toamna anului 2013, primarul Andriciuc ar fi pretins si primit de la un denuntator, „prin intermediar, in doua transe, suma totala de 4.000 lei, pentru a-si exercita influenta pe langa consilierii locali, in vederea adoptari unei hotarari de catre Consiliul local al comunei Scheia, prin care s-a incuviintat instrainarea prin vanzare catre denuntator a unui teren de 7,2 hectare care apartinea primariei. Pentru a obtine votul majoritar in consiliul local, denuntatorului i s-a pretins anterior suma de 10.800 euro”. Totodata, din comunicatul DNA rezulta si ca „pentru a-l sprijini pe denuntator in relatia cu primarul Andriciuc Vasile si pentru a introduce pe ordinea de zi a sedintei consiliului local propunerea de vanzare a unor suprafete de teren, inculpata Risca Luminita a primit, in mod repetat, in perioada primavara anului 2013 – aprilie 2016, de la denuntator, contravaloarea produselor pe care si le achizitiona (in valoare totala de aproximativ 15.000 lei), in principal, de la hipermarketuri din municipiul Suceava”.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger