AcasăPoliticaPrimarul baimarean, arestat preventiv

Primarul baimarean, arestat preventiv

La o zi de cand fusese retinut pentur 24 de ore, in urma a ceea ce procurorii DNA au anuntat a fi fost un flagrant, Catalin Chereches a fost arestat preventiv.

Firul evenimentelor este urmatorul: ulterior retinerii, procurorii anticoruptie l-au prezentat pe edilul pe care il acuza de luare de mita in forma continuata in fata magistratilor Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Iar tarziu seara trecuta s-a aflat ca judecatorii au acceptat cererea anchetatorilor DNA, astfel ca edilul a ajuns in arest preventiv. Decizia, una executorie, nu este, insa, definitiva, astfel ca primarul din Baia Mare o poate contesta, la o instanta superioara.

Procurorii il acuza pe Catalin Chereches ca „in cursul anului 2014, inculpatul Chereches Catalin, in calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denuntator in cauza) sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord”, sustinand, de asemenea, ca „in continuare, inculpatul Chereches Catalin i-a promis acesteia sprijin financiar, atat pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cat si pentru continuarea in bune conditii a activitatii clubului, cu conditia ca o parte din banii primiti de club sa-i fie remisi edilului”, dar si ca „astfel, in baza intelegerii dintre cei doi, in perioada martie-august 2015, inculpatul Chereches Catalin a pretins si a primit de la persoana respectiva suma de 70.000 lei, in mai multe randuri, direct sau prin intermediar”.

author avatar
Cristina Stefan
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger