AcasăPoliticaPrimarul din Ploiesti, retinut de DNA

Primarul din Ploiesti, retinut de DNA

Dupa ore intregi de audieri la DNA Ploiesti, edilul ploiestean Iulian Badescu a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie.

Masura a fost luata de catre procurorii prahoveni marti dupa-amiaza, dupa ce in cursul diminetii au fost facute perchezitii atat la sediul primariei din Ploiesti, cat si al locuinta primarului Iulian Badescu. Ulterior verificarilor la cele doua adrese, social democratul s-a prezentat la sediul DNA Ploiesti, in jurul orei 10.30, pentru a discuta cu procurorii.

Inainte de a intra la aceste audieri, primarul ploiestean a precizat ca a fost citat in calitate de suspect, si ca este acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, dar ca totul este o „aberatie”, despre care spunea ca „spera sa se lamureasca cat mai repede”.

Masura retinerii pentru 24 de ore se aplica incepand cu ora 16. 30, mentioneaza DNA, intr-un comunicat, procurorii precizand, totodata, faptul ca Badescu urmeaza a fi prezentat, miercuri, magistratilor Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Precizarile DNA, in legatura cu ordonanta de retinere emisa pe numele lui Badescu:

In calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, inculpatul BaDESCU IULIAN a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara „Lupii Galbeni 2012” Ploiesti si, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala. Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior mentionata, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara „Lupii Galbeni 2012” Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare. Prin semnarea contractului si a regulamentului sus mentionate, inculpatul Badescu Iulian si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu prevazute de Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale si a incalcat dispozitiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale.

Acelasi inculpat i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare „Lupii Galbeni 2012” Ploiesti, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor catre Asociatie, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal „F.C. PETROLUL” Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie – februarie 2013, respectiv ianuarie – februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia unde inculpatul Badescu Iulian a insotit echipa in desfasurarea cantonamentului.

Procurorii au pus in miscare actiunea penala fata de alte doua persoane

Totodata, in acelasi dosar, procurorii DNA- Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul altor doua persoane care, la randul lor au fost audiate in cursul acestei zile. Este vorba despre Oana Cristina Iacob, secretar al municipiului Ploiesti, dar si despre Iulia Alina Alexandru, director executiv la Directia administratie publica, juridic – contencios, achizitii publice, contracte din cadrul Primariei municipiului Ploiesti. Ambele sunt suspectate de „abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit”.

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger