AcasăPoliticaProiectul privind alegerea primarilor in doua tururi, inapoi la comisii, in Senat

Proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi, inapoi la comisii, in Senat

Proiectul legii privind organizarea alegerilor locale in doua tururi- mai precis revenirea la varianta de dinaintea schimbarii legislatiei electorale- nu a avansat, desi mai sunt doar cateva luni pana la scrutinul in cadrul caruia romanii isi vor alege primarii si, dupa caz, presedintii de consilii judetene. Dimpotriva, a facut un pas inapoi, la Senat.

Mai exact, ajuns, in prima zi a saptamanii, in discutia Biroului Permanent al Senatului, proiectul va face cale intoarsa, catre comisiile de specialitate – Juridica, de Administratie Publica si pentru Constitutionalitate, pentru noi rapoarte.

Informatia si-a gasit confirmare si din directia presedintelui Camerei Superioare a Parlamentului, care a mentionat ca in luarea unei astfel de decizii au fost analizate atat considerente de ordin politic, cat si juridic, acestea din urma cantarind decisiv in favoarea retrimiterii demersului legislativ la comisii. „Majoritatea considera ca in momentul de fata aceasta initiativa legislativa care poarta amprenta PNL este facuta pentru considerntul simplu – si anume cel legat de avantajul pe care l-ar putea obtine PNL-ul la viitoarele alegeri, daca s-ar realiza votul in doua tururi de scrutin – dupa ce, in prealabil, au fost unii dintre promotorii formei actuale a legii- alegerile intr-un singur tur (…) Sunt argumente legate de procesul legislativ, de apropierea alegerilor si de faptul ca Parlamentul se gaseste pe final mandat”, a punctat Calin Popescu Tariceanu.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger