AcasăPoliticaPromovarea Elenei Udrea ii pune pe fuga pe ”intelectualii lui Basescu”

Promovarea Elenei Udrea ii pune pe fuga pe ”intelectualii lui Basescu”

Fondatorii Miscarii Populare se distanteaza de ”nasul” Traian Basescu, dupa ce acesta a binecuvantat candidatura Elenei Udrea la Presedintie.

Elena Udrea baga zazanie intre presedinte si sustinatorii lui
Adrian Papahagi (foto), Cristian Preda si Sebastian Lazaroiu sunt dezamagiti de sustinerea acordata de Traian Basescu Elenei Udrea
Cristian Preda
Sebastian Lazaroiu

Contestatar pe fata al desemnarii lui Udrea, Cristian Preda afirma acum ca Basescu va plati scump sustinerea acordata liderului PMP: ” Am vazut doar reactii negative. Eu n-as vrea ca viitoarea campanie sa erodeze capitalul de simpatie de care se bucura presedintele. Lumea pare sa spuna Elena Udrea nu e Traian Basescu. Mai multe comentarii n-as vrea sa fac. Vreau sa zic lumea din afara PMP-ului si ma tem ca si in PMP exista aceasta perceptie, chiar daca nu sunt prea multi cei care au curajul sa ia cuvantul public si s-o spuna“. Iar ca sa fie clar ca nu este in continuare de acord cu desemnarea Elenei Udrea, Preda a luat peste picior modul in care aceasta intelege sa se promoveze. ”Departamentul de comunicare (al PMP – n.r.) s-a ingrijit sa-mi trimita mesajele care trebuie plasate in spatiul public. Eu, soldat credincios, copiez aici primele doua fraze, respectand cu sfintenie ortografia si fara a face vreun comentariu: «A fost o intalnire la nivel inalt, intre doi presedinti ai Romaniei, intre actualul Presedinte al Romaniei si viitorul Presedinte al Romaniei. A fost aproape un moment istoric: am vazut mai natural ca niciodata o predare de stafeta»”.

Papahagi despre Basescu: ”Duca-se!”

Membru fondator al PMP si el, Adrian Papahagi se dezice la randul lui de Traian Basescu. Si asta dupa ce, anterior, luase deja distanta fata de Udrea si de PMP. ”Traian Basescu a ales. Prost. A ales partea sa de umbra, in loc de cea luminoasa. Intre tot ce reprezinta Macovei si cei ca ea, versus Udrea si cei de teapa ei, a ales, din nou, Udrea. Azi vorbeste din varful buzelor despre «intelighentia» si «deontology», adica fraierii ca noi. Spune ca «ne-am afisat» cu el pe scena, de parca am fi mers acolo nechemati, ca sa ne aflam in treaba. Pai de ce n-a defilat pe scenele referendumului alaturi de Udrea, Marin Anton, Gelu Visan si Edmond Talmacel, actuala conducere a PMP? Se incheie un ciclu. Duca-se! Al nostru este viitorul”, si-a incheiat Papahagi conturile cu Basescu, in mod public. Desi a preferat o forma mai putin acida la adresa la Basescu, Sebastian Lazaroiu a criticat si el alegerea actualului presedinte: ”Eu nu pot sa-mi pierd respectul pentru un om, doar pentru ca sustine un candidat in care eu nu cred. Eu pot sa sustin alt candidat, fara sa-mi pierd respectul pentru acel om”.

author avatar
Simona Badulescu
2.091 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger