AcasăPoliticaPSD da PNL-ul pe mana lui Chitoiu!

PSD da PNL-ul pe mana lui Chitoiu!

Convinsi ca liberalii nu pleaca de la ciolan, indiferent cate mizerii trebuie sa indure, pesedistii i-au in calcul planul B: „operarea” PNL-ului si PC-ului in vederea obtinerii unor formatiuni mici si mai flexibile.

Desi nu prea este agreat de colegi, Daniel Chitoiu ar putea incaleca PNL-ul cu ajutorul „agenturilor straine”
Crin Antonescu incearca sa reziste pe meterezele puterii chiar daca pesedistii ii dau branci aproape zilnic

Desi Victor Ponta nu mai pridideste sa clameze unitatea si perenitatea USL-ului, realitatea este ca PNL s-a transformat intr-o povara pentru pesedisti. Odata rezolvata problema Traian Basescu cu ajutorul coabitarii, liberalii nu mai au calitatea de parteneri, ci s-au transformat in indezirabili ocupanti ai unor functii de top, functii care le-ar sta bine multor social-democrati. In plus, PSD-ului nu-i mai arde de modificarea Constitutiei, mai ales dupa ce „parintele” Antonescu a dat nastere unui text care sigur va provoca reactii critice din partea amicilor europeni (vezi articolul referitor la obligatia procurorilor de a da socoteala parlamentarilor, de exemplu).

Prin urmare, scindarea USL-ului si lipsa majoritatii necesare adoptarii unei noi Constitutii ar fi cea mai buna scuza pentru PSD, care astfel n-ar mai fi nevoit sa gireze viziunea constitutionala a liberalilor. Asa stand lucrurile, PSD forteaza de ceva vreme nota, doar-doar va obliga PNL-ul sa explodeze si sa se retraga, jignit. Constienti insa ca nu mai pupa multa vreme guvernarea daca da demnitatea peste ei, liberalii tac si rabda orice. Functiile decorative rezervate ministrilor liberali, preluarea cu japca a Justitiei, impunerea Laurei Kovesi la DNA, respingerea finantarilor cerute de edilii penelisti, sutul dat lui Andrei Marga, toate au fost inghitite, doar cu mici murmure, de Crin Antonescu si colegii lui.

Uimiti de atata rezistenta, pesedistii iau in calcul varianta B, livrata tot de laboratoarele politice. O varianta care vizeaza scindarea parlamentarilor PNL si PC, operatiune urmata de instrainarea rebelilor si pastrarea grupurilor „benigne” la putere, alaturi de PSD. Rezultatul scontat: o majoritate de bun-simt, de aproximativ 55%, mai usor de inghitit pe plan extern si suficienta pentru o guvernare tihnita. Daca operatiunea in sine nu implica vreo complicatie in cazul PC-ului, cu PNL lucrurile stau altfel. Din acest motiv, autorii scenariului au prevazut si un succesor pentru Crin Antonescu, in persoana lui Daniel Chitoiu, vicepremier care s-a afirmat ca baiat bun doar cu pesedistii, dupa cum reclama de ceva vreme colegii sai din PNL. Odata definitivat planul, scenaristii asteapta cu interes sa vada reactia liberalilor la condamnarea lui Relu Fenechiu, eveniment estival proorocit de surse cu vechi state de serviciu pentru luna iulie. Concret, se spune ca Fenechiu va primi cei sapte ani cu executare ceruti de procurori in dosarul „Transformatorul”, ceea ce inseamna ca Ponta il va zbura din Guvern, chiar daca va fi vorba de o condamnare in prima instanta, nu una definitiva. Iar daca pesedistii vor descoperi atunci ca au ei un ministru de Transporturi taman bun sa ia povara MT-ului de pe umerii PNL-ului, nu ar fi exclus ca liberalii sa-si intre in sfarsit in rol si sa explodeze. Sau poate nu, caz in care PSD-ul va trebui din nou sa faca apel la imaginatia scenaristilor, din toamna.

[poll id=”534″]

author avatar
Simona Badulescu
1.378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger