AcasăPoliticaPSD o sondeaza iar pe Firea, Basescu isi sondeaza pensia!

PSD o sondeaza iar pe Firea, Basescu isi sondeaza pensia!

Confruntati cu intrarea lui Ludovic Orban in cursa pentru Primaria Capitalei, pesedistii au decis sa sufle si-n iaurt. Respectiv sa mai comande un sondaj inainte de a anunta ca defileaza cu Gabriela Firea la localele bucurestene.

Intrarea lui Ludovic Orban in cursa pentru PMB a stricat socotelile adversarilor Gabriela Firea si Traian Basescu

Odata data peste cap strategia anti-Busoi, social-democratii calculeaza de zor sansele pe care le are Firea in confruntarea cu Orban. Prima concluzie trasa la cald este ca Firea s-ar putea descurca daca reuseste sa evite intalnirile face to face televizate cu Ludovic Orban. Dar asta doar in conditiile in care la urne se va prezenta doar electoratul traditional, nu si cel tanar – dupa cum au atras deja atentia mintile mai precaute. O alta dificultate o reprezinta si raca permanenta dintre UNPR si ALDE, partenerii oficiali ai PSD-ului. O raca din cauza careia nu prea se intrevede varianta ajungerii la un acord in ceea ce priveste sustinerea totala a unui candidat comun. Situatie in care PSD inclina, dupa cum spun voci din interiorul partidului condus de Liviu Dragnea, sa stranga cat mai mult relatia cu ALDE, data fiind structura electoratului bucurestean: ”Sustinerea acordata de Tariceanu, om de dreapta, candidatului nostru ne va aduce cu siguranta procente in plus, poate chiar 8 – 10%. Oprea nu prea are priza la bucuresteni, dar el o va sprijini cu adevarat doar pe Firea. Nu stim ce sa spunem, mai vedem”. Cu atatea necunoscute, este de inteles de ce pesedistii ezita sa o anunte pe Firea si de ce scormonesc in jur dupa un alt candidat mai sigur.

Sondajele il dezamagesc pe Basescu

Nu doar pesedistii au probleme insa, ci si fostul presedintem Traian Basescu. Despre care gurile rele spun ca nu sta in sondaje asa cum a sperat, respectiv nu reuseste sa ajunga la 20% – si asta in cercetarile in care candidatul PNL era Cristian Busoi. ”Basescu ar putea sa piarda cateva procente odata cu intrarea lui Orban in cursa”, apreciaza oameni care au facut multe campanii la viata lor. Asa stand lucrurile, fostul presedinte trebuie sa decida daca isi asuma sau nu riscul unei infrangeri care i-ar narui definitiv speranta de revenire in politica de top. La fel de adevarat este si ca ramanerea la timona unui partid de anvergura Miscarii Populare nu este de natura a-i garanta accederea pe prima scena politica a tarii. Concluzia: desi mai sunt doar trei luni pana la alegerile locale, partidele mioritice stau si cugeta. Sau doar stau, unele dintre ele.

author avatar
Simona Badulescu
1.437 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger