AcasăPoliticaPSD propune intocmirea unui registru electoral al romanilor care traiesc in diaspora

PSD propune intocmirea unui registru electoral al romanilor care traiesc in diaspora

In cadrul consultarilor avute, miercuri dimineata, cu seful statului, la Cotroceni, social-democratii au inaintat, printre altele, o propunere privind realizarea unui registru electoral, in asa fel incat sa se stie exact numarul romanilor care traiesc in strainatate.

Pe langa alte chestiuni discutate in cadrul intrevederii cu presedintele Iohannis, printre ele si reducerea numarului alesilor, insa pastrarea unui Parlament bicameral, precum si sustinerea unei transparente mai mari a activitatii Legislativului, mai clar fie spus „un mod de lucru care sa urmeze modelul de la Parlamentul European”, Victor Ponta a anuntat o alta propunere pe care social-democratii au facut-o la dezbaterile din aceasta dimineata.

Mai exact, ca organizarea votului din diaspora sa intre tot in atributiile Autoritatii Electorale Permanente. „Am propus ca organizarea votului in afara granitelor sa fie in atributiile Autoritatii Electorale Permanente (…) si am propus ca solutie pe termen lung (…) intocmirea unui registru electoral al romanilor care traiesc in afara granitelor, in asa fel incat AEP sa stie cum se poate organiza (…) ca sa nu mai existe nicio problema in acest sens”, a explicat primul-ministru, la iesirea de la consultarile cu seful statului.

Va amintim ca PSD a fost primul partid parlamentar care a intrat la discutiile cu Klaus Iohannis, de miercuri, de la sediul Presedintiei, fiind urmat de PNL si UNPR, dar si de restul formatiunilor cu reprezentare in Parlament. Discutiile urmeaza sa aiba loc pana dupa-amiaza, la ora 17 urmand sa intre la consultari ultimul partid chemat la aceste discutii, respectiv PP-DD.

author avatar
Cristina Stefan
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger