AcasăPoliticaRadu Mazare si-a pus magistratii si procurorii in cap

Radu Mazare si-a pus magistratii si procurorii in cap

Radu Mazare a inteles sensul zicalei „gura bate fundul”

Dupa ce Radu Mazare le-a zis de mama, procurorii anticoruptie au decis sa-i raspunda. Nu cu o alta injuratura, ci cu o plangere penala. In prealabil, primarul Constantei a fost pus la zid si de Consiliul Superior al Magistraturii.

Radu Mazare a inteles sensul zicalei „gura bate fundul”

Invectivele proferate de Mazare lezeaza demnitatea judecatorilor si procurorilor, sustin reprezentantii CSM. Mai mult, magistratii considera ca Mazare „a depasit limitele admisibile ale discursului politic public si ale libertatii de exprimare”.  Fara sa-si mai piarda vremea cu analiza pe text, procurorii anticoruptie au trecut la fapte, anuntand, prin intermediul unui comunicat, ca au formulat un denunt in cazul lui Mazare pentru savarsirea infractiunii de presiuni asupra justitiei. „Ca urmare a unor declaratii publice facute, la data de 12 septembrie, de primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, persoana avand calitatea procesuala de inculpat in dosarul nr. 2/ P/ 2014 aflat in faza de urmarire penala, Directia Nationala Anticoruptie a formulat fata de acesta un denunt pentru savarsirea infractiunii de presiuni asupra justitiei”, se arata in documentul transmis de DNA. Dincolo de limbajul licentios, procurorii ii imputa primarului constantean faptul ca a facut afirmatii „nereale referitoare la savarsirea de catre organul de urmarire penala a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a-l influenta sau intimida”.

Primarul Constantei se apara: N-am injurat prea rau

Demersul DNA l-a luat prin surprindere pe Radu Mazare, social-democratul recunoscand ca nu se astepta la o astfel de reactie din partea procurorilor. „Nu m-am gandit ca se va ajunge atat de departe. Nici injuratura nu era asa de rea. Eu am crezut ca am castigat dreptul de a vorbi. Mai scapa revolta din tine cand ti se intampla lucruri nedrepte. Eu de 10 ani de zile de cand sunt chemat la DNA ma prezint. Dar acolo nu mi s-a dat citatie si am fost saltat cu mascatii pe motiv de urgenta, dupa 5 luni n-am mai vazut urgenta. Eu asta am spus”. si-a pledat cauza Radu Mazare

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger