AcasăPoliticaRaportul MCV. Seful ANI: Este cel mai bun din existenta de pana...

Raportul MCV. Seful ANI: Este cel mai bun din existenta de pana acum a institutiei noastre

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a tinut sa sublinizeze doua aspecte, odata ce Comisia Europeana a dat publicitatii, miercuri, raportul MCV privind Romania.

Intr-o prima faza, Horia Georgescu a apreciat faptul ca, din perspectiva institutiei pe care o conduce, raportul privind progresele realizate de Romania, in cursul anului trecut, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), este unul favorabil. ”Este un raport foarte bun, as putea spune (ca este-n.r) cel mai bun din existenta de pana acum a institutiei noastre”, a declarat Horia Georgescu, intr-o interventie telefonica la postul B 1 Tv.

Cu toate acestea, presedintele Agentiei Nationale de Integritate a evidentiat, apoi, faptul cala nivel european a fost taxta faptul ca Legislativul nu a aplicat deciziile definitive ale Instantei. ”Se observa in mod clar ca Parlamentul Romaniei nu a aplicat deciziile definitive ale instantelor judecatoresti, inclusiv prin nerespectarea si unor decizii ale Curtii Constitutionale”, a declarat Horia Georgescu, care a adaugat ca spera ca, in viitor, sa nu se mai inregistreze astfel de situatii, ci sa fie punctate elementele recomandate in continuare de catre Comisia Europeana.

author avatar
Cristina Stefan
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger