AcasăPoliticaRasturnare de situatie: Cauza Basescu-Firea nu ajunge in instanta. Se reiau cercetarile!

Rasturnare de situatie: Cauza Basescu-Firea nu ajunge in instanta. Se reiau cercetarile!

Stirea momentului vine din directia Parchetului General, de unde aflam despre o decizie de ultima ora luata in privinta cazului in care actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat pe fostul sef al statului de amenintare.

Asadar, la doar cateva zile de cand se aflase faptul ca, odata finalizat rechizitoriul, procurorul a facut pasul urmator, ceea ce insemna ca aceasta cauza ar fi urmat sa ajunga in instanta, Procurorul General a intors, practic, dosarul din drum. Si a decis reluarea anchetei, pe motiv ca nu era tocmai completa.

Totul a ajuns la urechile opiniei publice joi in jurul pranzului, dupa ce din directia Ministerului public s-a anuntat faptul ca Procurorul General Lazar a decis, miercuri, informarea solutiei date in cauza. „Prin ordonanta procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, din 27 iulie 2016, examinandu-se din oficiu, conform dispozitiilor art. 64 alin. 3 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara (republicata), legalitatea rechizitoriului s-a dispus infirmarea solutiei data in dosarul mentionat anterior„, se mentioneaza, negru pe alb, din directia PICCJ.

Din acelasi comunicat reies si motivele pentru care s-a luat aceasta decizie, si anume pentru ca „in urma controlului ierarhic de legalitate efectuat, s-a constatat lipsa unei anchete efective, care sa respecte exigentele in materia continutului rechizitoriului si standardelor de claritate in prezentarea acuzarii in instanta, impuse de jurisprudenta in materie si practica Curtii Europene a Drepturilor Omului”. Odata luata aceasta decizie, cercetarile vor fi reluate. Ceea ce inseamna ca se va completa materialul probator.

Va reamintim faptul ca fostul senator Gabriela Firea a depus o plangere penala la Parchet, invocand o serie de declaratii facute de catre fostul sef al statului in primavara anului 2014, la adresa sa si a sotului.

author avatar
Cristina Stefan
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger