AcasăPoliticaReactia liderului de la Cotroceni: Recentele declaratii din partea Rusiei, "incorecte pe...

Reactia liderului de la Cotroceni: Recentele declaratii din partea Rusiei, „incorecte pe fond”

La cateva zile de cand la urechile opiniei publice ajungea o declaratie apartinand liderului de la Kremlin, perceputa de multi drept un avertisment la adresa Romaniei si a statului vecin, Polonia, seful statului a reactionat.

Mai clar fie spus, Klaus Iohannis a facut referire la acest aspect in aceasta dimineata, in cadrul discursului pe care liderul de la Cotroceni l-a sustinut cu prilejul unui eveniment gazduit la Cotroceni, in prezenta, printre altii, a vicepresedintelui Parlamentului European, dar si sefului SRI si a unor ambasadori , cu prilejul deputului unui program referitor la securitatea in regiunea Marii Negre. „Recentele declaratii din partea Federatiei Ruse legate de sistemul de aparare impotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond, pentru ca sistemul nu are absolut nicio legatura cu Rusia. Ele nu pot sa ne intimideze. Dimpotriva, aceste amenintari fara baza reala reconfirma faptul ca abordarea noastra, de intarire a securitatii NATO ca reactie legitima la atitudinea Rusiei in regiunea Marii Negre, este cea corecta”, a afirmat presedintele.

Mentiunile sefului statului vin ca reactie la declaratiile facute, vineri, de catre presedintele rus, cu referire la scutul american antiracheta si la doua tari ce gazduiesc astfel de elemente, respectiv Romania si Polonia. Cititi DETALII AICI: Daca NATO ataca Rusia, viii ii vor invidia pe cei morti

In replica, fostul presedinte, Traian Basescu, a reactionat, pe Facebook, chiar in seara zilei de vineri, cerand, totodata, un punct de vedere si din directia succesorului sau. „Domnule Presedinte Iohannis, Domnule Prim Ministru Ciolos, Domnule Ministru Comanescu, chiar nicio reactie la amenintarile mincinoase ale lui Vladimir Putin?”. Comentand acest mesaj al liderului de la Kremlin, Basescu il vedea drept unul adresat populatiei si nu oamenilor politici avizati. „Oamenii politici avizati stiu foarte bine ca obiective industriale strategice, aglomerari urbane sau obiective militare din Romania au devenit tinte posibile pentru armata Federatiei Ruse imediat dupa intrarea tarii in NATO. Faptul ca pe teritoriul Romaniei si Poloniei se dezvolta un sistem defensiv de aparare antiracheta pentru cele doua tari si pentru spatiul european nu este decat o reactie de raspuns, o reactie de aparare, o reactie de descurajare a agresivitatii posibile a Federatiei Ruse”, nota Traian Basescu pe reteaua de socializare.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger